The Last King of Scotland (2006)

Gisteravond heb ik naar The Last King of Scotland (2006) van Kevin MacDonald gekeken. Een erg mooie film over een net afgestudeerde arts die op zoek naar het grote avontuur besluit naar Oeganda te vertrekken om daar als arts te gaan werken. Hij komt terecht in de einddagen van president Obote en de begindagen van Idi Amin. De laatste wordt erg goed gespeeld door Forest Whitaker.

In het begin lijkt het allemaal mee te vallen met Amin, als redder van het volk, maar met de wetenschap dat deze man verschikkelijk heeft huisgehouden in Oeganda is het wachten op de slachtpartijen. De film draait echter vooral om het leven aan het hof en de naiviteit van de jonge, Schotse arts van Idi Amin.

Je moet een sterke maag hebben voor deze film, aangezien het geweld en de gruwelijkheden van Amin vrij prominent in beeld komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.