Dierenactivisten vliegen uit de bocht

nrc.nl – Binnenland – Bedrijf geeft toe aan acties dierenactivisten:

De Limburgse projectontwikkelaar Van der Looy stopt onder druk van acties door het Dieren Bevrijdings Front (DBF) met de plannen voor het bedrijvenpark Science Link in Venray. De directie heeft dit op de eigen website meegedeeld. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een Nederlands bedrijf toegeeft aan acties van dierenactivisten.

Volgens de NRC organiseerden de dierenactivisten vorig jaar een fakkeloptocht tegen de bouw van Science Link en werden ook pamfletten uitgedeeld als protest tegen het plan. Allemaal legale en normale vormen van actievoeren in een rechtstaat.

Het ‘succes’ van de dierenrechtenactivisten is echter niet bereikt met deze vormen van actievoeren, maar met het bekladden van woningen en met een dreigbrief. Daarin stond o.a. de opmerking dat het „nu nog maar gaat om wat verf”, maar dat een nieuwe actie „niet meer zo vriendelijk” zal zijn. Tijdens de Kerstnacht zijn huizen van medewerkers beklad.

Ik keur dat af. Zoals altijd zijn vernielingen, bedreigingen en geweld geen manieren om een snellere reductie te bereiken. Hoe kritisch ik ook ben over dierproeven, het bekladden van andermans eigendommen en het bedreigen van mensen is niet de manier om je punt te bereiken. Ik kan niet anders hopen dan dat de directie van Van der Looy en/of haar medewerkers aangifte doen van bedreiging en vernieling.

Bovendien vergeten de actievoerders te vermelden dat het aantal dierproeven in Nederland al jaren terugloopt. Van ruim 1,5 miljoen in 1978 (eerste jaar van registratie) naar een kleine 580 duizend in 2006 (zie NRC en rapport Zo doende 2006 van de VWA). Dat betekent dat er in minder dan 20 jaar tijd voor bijna een miljoen dierproeven per jaar een alternatief is gevonden. Dat is een reductie van bijna 60%, er zijn echt milieuthema’s die het slechter vergaat!

0 gedachten over “Dierenactivisten vliegen uit de bocht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.