Trots op Nederland: Epyon

Epyon is een (klein?) Delfts bedrijf dat zich bezig houdt met oplaadbare batterijen, of als ik dit artikel goed begrijp zijn het eerder condensatoren. Het idee is in ieder geval om accu’s en batterijen vele malen sneller op te kunnen laden.

Het bedrijf heeft sinds vorige maand een samenwerkingsovereenkomst met Eneco om snelle oplaadpunten voor voertuigen te realiseren in Europese steden. Daarmee nemen ze het dan op tegen een grootmacht als GDF, dat een soortgelijk initiatief aangekondigd heeft in het Verenigd Koninkrijk.

Het idee dat een klein Nederlands bedrijf als Epyon zorgt dat accu’s en batterijen langer meegaan en sneller opladen, en dat ze elektrische voertuigen in de stad dichterbij brengen maakt me trots. Elektrische voertuigen in de stad schelen namelijk een slok op een borrel voor geluidshinder en luchtkwaliteit. Als de accu’s en batterijen opgeladen worden met duurzame energie scheelt het ook broeikasgassen, en dat heb je als consument zelf in de hand…

Epyon .: instant energy anywhere :.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.