The Last Lear (2007)

In The Last Lear (2007) van Rituparno Ghosh speelt Bollywoodmegaster Amithabh Bachchan een ooit beroemd theateracteur die een grote filmrol aangeboden krijgt. De nieuwsgierigheid van de acteur Amitabh Bachchan wordt geprikkeld door een bekende Bengaalse regisseur die met succes een soort hybride films maakt, waarin hij sterren uit het populaire genre combineert met een kunstzinnige filmhuisbenadering.

Ik vond The Last Lear een mooie film, met veel verwijzingen naar Shakespeare. De film neemt de tijd om rustig en langzaam het verhaal neer te zetten. De film begint met Bachchan in coma, om vervolgens via flashbacks te vertellen hoe het zover gekomen is. Zoals bij veel Indiase films had het wat korter gemogen. De film is opvallend on-Bollywoods.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: