Dainipponjin (2007)

Dainipponjin (2007) van Hitoshi Matsumoto is een vreemde film, die aan de ene kant uiterst saai en traag is en aan de andere kant hilarische momenten kent.

De film komt traag op gang met interviews in Frans Bromet stijl, met een wat warrige, langharige Japanner. Na een behoorlijke tijd blijkt hij niet werkeloos te zijn, maar een baan te hebben als de monsterbevechter Big Man Japan (Dainipponjin). Als hij opgeroepen wordt snelt hij naar de dichtstbijzijnde elektriciteitscentrale om zich op te laten blazen tot groot formaat en de monster te bevechten. Waarbij er een grote blauwe tent klaar hangt om te voorkomen dat hij naakt de strijd aan moet.

De gevechten worden ’s nachts uitgezonden in een programma met tegenvallende kijkcijfers. De gevechten zelf zijn ook niet altijd succesvol. Soms zijn de tegenstanders te zwak, soms te sterk. Zelden zijn de kijkers tevreden met het gevecht.

Recensie NRC

Recensie Zone 5300

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: