Goedkope auto's, dure benzine

Op The Energy Blog staat een bericht over twee goedkope auto’, waarvan de Indiase Tata Nano  en de Chinese Chery QQ de eerste voorbeelden zijn. De vierpersoons Tata Nano kost $2.500 (bij de huidige koers minder dan Euro 1.750) rijdt 21 kilometer op een liter benzine. De Chinese Chery QQ kost ongeveer $3.700, dat is zo’n Euro 2.600. Ik weet niet hoeveel benzine deze gebruikt.

Wat wel duidelijk is is dat bij dergelijke prijzen de aanschaf van een eerste auto ook voor steeds meer Chinese en Indiase mensen in beeld komt. Als deze auto’s gretig afzet vinden zal dat zelfs bij zulk laag benzineverbruik een behoorlijke extra vraag naar benzine veroorzaken, waardoor de benzineprijzen verder zullen stijgen (of in ieder geval niet snel zullen dalen). Tenzij er de komende jaren veel winnings- en raffinagecapaciteit voor olie bijkomt.

Wat ik ook opvallend vind is dat Tata een hele brede range van auto’s gaat voeren. Van de Jaguar en Landrover tot de Tata Nano. Ik ben benieuwd hoe zij dat er vanaf gaan brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: