P+: HRe ketel Remeha winnaar VSK beurs

HRe ketel Remeha winnaar VSK beurs

(…) met de HRe ketel heeft Remeha zowel de jury- als publieksprijs gewonnen. De ketel – die zowel de ruimte verwarmt als enige elektriciteit opwekt – valt op door z’n gebruiksvriendelijkheid.

Slechts in weinig onderscheidt de innovatieve HRe ketel zich van de moderne HR variant. Aan de buitenkant valt sowieso niets te zien. En zelfs installateurs kunnen onmogelijk aan de inwendige Stirlingmotor prutsen. Want dat is het enige verschil met een HR ketel: als je je oor ertegenaan legt, hoor je het zachte zoemen van de aardgasmotor. Die drijft een generator aan om stroom op te wekken. Vergeleken met een HR ketel wordt met de HRe ketel duizend kilo aan CO2 uitstoot per jaar bespaard.

Een HRe ketel is eigenlijk de Nederlandse verbeterde variant van een micro warmtekrachtkoppelings installatie (micro-WKK). Die zowel stroom als warmte op kan wekken. Of zoals Willem de Zeeuw van mini-wkk.nl het omschrijft:

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een nieuwe generatie verwarmingsketel, een toestel dat zowel warmte als elektriciteit kan leveren. In feite is het een kleine warmte kracht koppeling (WKK) en wordt daarom wel mini-WKK genoemd

De HRe ketel van Remeha is volgens P+ vanaf volgend najaar te koop. Ik hoop dat ze bedoelen najaar 2008 en niet najaar 2009.

0 gedachten over “P+: HRe ketel Remeha winnaar VSK beurs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.