Mooie quote uit de intermediair

Feministische Vikingen – Deze week – intermediair.nl

Een revolutie zonder bloedvergieten in vier jaar tijd: is zo’n quotumwet wellicht ook een goed idee voor Nederland? Toril Linnerud, werkzaam bij het in Noorwegen hoog aangeschreven werving- en selectiebureau Vísindi, woonde en werkte negen jaar in Nederland; ze is nu weer drie jaar terug in haar eigen land. ‘Nederland is daar nog niet klaar voor’, zegt ze gedecideerd. ‘In Nederland moet je kiezen tussen kind of carrière. Hier is het geaccepteerd dat je beide ambieert. Er zijn in Noorwegen veel meer vrouwen in managementposities. Het is dan ook onze ervaring dat er absoluut voldoende gekwalificeerde vrouwen te vinden zijn.’

Tja, misschien heeft Linnerud wel gelijk. Maar wat wil je ook in een land waar vrouwen pas vanaf halverwege de jaren zeventig mochten doorwerken na hun huwelijk en hun bezit niet meer hoefde in te leveren bij de man als ze trouwde….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: