Ghana

Afgelopen zondag ben ik teruggekomen van een tiendaagse studiereis naar Ghana. Niet echt vakantie, maar wel ontspannend. In 10 dagen tijd heb ik veel interessante mensen gesproken en veel mooie plaatsen gezien.

Voor mensen die horeca trainingen geven is er een gouden toekomst weggelegd in Ghana. Met een groep van 37 mensen eten bestellen in een restaurant levert de nodige uitdagingen op, zowel voor degene die willen eten als voor degene die bedienen. Bij bestellen om half acht ’s avonds had de laatste van de groep soms pas om rond elf uur z’n eten. Of het kwam gewoon niet. Je snapt pas dat het bedienen van grote groepen in de horeca een vak apart is als je ziet hoe onhandig het kan gaan. Na een dag of 6 hadden we wel door hoe we efficiënter eten konden bestellen en konden zorgen dat het wat sneller ging.

Buiten de horeca is het een bijna on-Afrikaans land voor wat betreft stiptheid en het nakomen van afspraken, slechts een keer ging een afspraak niet door en vaak waren wij aan de late kant i.p.v. onze gesprekspartners.

De dag na aankomst vierde Ghana z’n 51ste onafhankelijkheidsdag. Dat leverde mooie foto’s op op het strand van Accra:

img_1115 img_1120 img_1118img_1119 img_1122img_1147img_1148img_1150

  1. Hee Krispijn,

    Ziet er goed uit! Ik ben erg benieuwd naar je mondelinge verhalen…

    groetjes
    Jonna

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: