Art against Culture & Hadouken!

Afgelopen zaterdag kreeg ik een uitnodiging van Jeroen Bosch voor de opening van Art against Culture bij Pictura in Dordrecht. Helaas wat te kort dag om de champagnetherapie van de opening bij te wonen, maar afgelopen maandag ben ik alsnog geweest.

De expositie met werk van Jeroen Bosch, Empathy TM, Friederike Feldmann, Lidwien van de Ven, Georgios Papadopoulos, Maarten Janssen en Jack Segbars is zeker de moeite waard. Het is geen grote tentoonstelling, maar er zitten leuke en intrigerende werken bij. Buiten Jeroen Bosch is vooral de Rembrandtstraat in het arabisch schrift me bij gebleven. Ik heb een paar fotos gemaakt, maar die houden jullie tegoed. Fotocamera’s kan ik namelijk heel goed kwijt maken in de rommel die ik mijn huis noem…

’s Avonds ben ik ook nog naar een optreden van Hadouken! in Rotown geweest. Na een reactie op een mail via Last.FM had ik zowaar kaartjes hiervoor gewonnen. Ik kende Hadouken! niet, maar het was aardig. Strakke drum en bas sectie en een zanger die nog wel wat zangles kan gebruiken om zijn bereik te vergroten, het is niet vals maar hij had wat weinig variatie in toonhoogte. Overigens is het wel de eerste zanger die ik ooit over rokend publiek heb horen klagen 🙂 Ze spelen vooral up tempo nummers met weinig variatie en kunnen nog veel verbeteren aan hun stageperformance.

Ik dacht nog even dat Hadouken! zonder drummer en met drumcomputer speelde, maar de drummer was gewoon erg laag opgesteld en ik was te klein om hem te zien van achteruit de zaal.

Het optreden was overigens een goede afsluiting van het paasweekend, met dank aan Rotown.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.