Rotterdam 24/7

In de documentaire Rotterdam 24/7 schetst filmmaker Annemarie van Zweeden met verhalen uit de dagelijkse praktijk een sfeerbeeld van de wisseling van de wacht in de Rotterdamse haven en het vertrek van een ervaren en loyale werkgeneratie. De oude generatie leidt de nieuwe generatie op om hun werk over te nemen. Soms bijna volgens de oude gilde systematiek.

Leuk om alle verschillende kanten van de haven te zien. Van het afmeren (roeien?) van binnenkomende schepen, tot proces-operators in de controlroom van Huntsman en de binnenkant van de olie-opslag van Vopak. En van het schoonruimen van het terrein van kolenoverslagbedrijf EMO tot de computersimulaties bij de opleiding tot kraandrijver bij ECT.

Mooi om de trots van zowel de oude als de nieuwe generatie werknemers te zien op hun werk in de haven. De maakster heeft ook een weblog bijgehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: