Lofzang op Linux

Afgelopen weekend is de nieuwste versie van Ubuntu uitgekomen (8.04, Hardy Heron). Ik heb vanmorgen de pc aangezet om te updaten en tot mijn grote verrassing ging dat simpel en probleemloos. De nieuwe versie is te installeren vanuit de update manager. Het enige dat ik zelf heb hoeven doen is een paar keer op OK klikken als er opstartbestanden aangepast moesten worden.

Er resteert een klein schoonheidsfoutje, maar dat ligt denk ik aan mijn Logitech toetsenbord. Bij het opstarten moet ik die even uitpluggen, anders kom ik niet langs het opstartscherm. Zodra dat er staat en ik het toetsenbord en de muis weer inplug loopt ’t als een zonnetje.

Ook de nieuwe Firefox 3 is een verademing, wat een tempo. Mozilla heeft de kritiek dat Firefox te traag werd duidelijk serieus genomen. Het is nog een beta release, maar tot nu toe heb ik geen enkel probleem gehad.

Jammer dat m’n pc zoveel herrie maakt, wat dat betreft ben ik blij met de Linutop, die ik onlangs heb aangeschaft. Volledig geluidsloos en zeer zuinig in het gebruik. Niet geschikt voor alle toepassingen, maar voor de meest voorkomende taken voldoet ie prima. Nadelen:

  • Extra software wordt na ieder herstart verwijdert, waardoor ik hem niet goed voor thuiswerken kan gebruiken. Daar heb ik namelijk een Citrux cliënt voor nodig. Ook voor email die ik normaal lokaal heb staan is ie daarmee minder geschikt.
  • Een Linutop is langzaam in verhouding tot een pc, maar voldoet prima voor simpele taken als internet en tekstverwerken.

Meer info over de nieuwe Ubuntu release bij Livre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.