Amnesty International: Nigeria: twintiger zit al zijn halve leven vast

Patrick Okoroafor is slachtoffer geworden van een gerechtelijke dwaling. Hij werd op zijn veertiende gearresteerd voor het plegen van een overval en een kidnapping, die hij naar eigen zeggen nooit heeft gepleegd. Op zijn zestiende werd hij ter dood veroordeeld, hoewel dit in strijd is met Nigeriaanse en internationale regelgeving. Ook het grondwettelijk vastgelegde recht om tegen de veroordeling in beroep te gaan werd Patrick ontzegd.

In 2001 verklaarde het Hoog Gerechtshof Patricks veroordeling onrechtmatig en nietig. Dit leidde echter niet tot zijn vrijlating. Patrick bleef gedetineerd, maar nu ‘during the pleasure of the governor of Imo State’. Dit betekent dat hij gevangen blijft, tenzij de gouverneur hem in vrijheid stelt. Patrick (27) zit nu bijna zijn halve leven vast, onder zeer slechte omstandigheden. Hierdoor lijdt hij aan hevige astma-aanvallen, die de gevangenisautoriteiten omschrijven als levensbedreigend.

Samen met Nigeriaanse mensenrechtenorganisaties en de Nigeriaanse Orde van Advocaten voert Amnesty International actie voor Patrick Okoroafors vrijlating.

Wat kunt u doen?

Teken Amnesty’s petitie aan de autoriteiten van Nigeria.

0 reacties op “Amnesty International: Nigeria: twintiger zit al zijn halve leven vast”

 1. Onvoorstelbaar dat zoiets kan gebeuren, maar ja, dit soort landen zien nergens een verschil in.

  Trouwens, je lay-out valt uit zijn opmaak waardoor een deel van je tekst overloopt in je sidebar. Ik weet niet of het aan mijn pc ligt, heb net een nieuwe inhoud met windows vista.

  Like

 2. Eens, het zijn alleen van die kleine dingen waar je vanuit je dankzij de geneugten van internet snel en gemakkelijk een klein steentje aan de oplossing kan bijdragen.

  Wat betreft de lay-out: het was me niet opgevallen, maar er zat een rare html-tag verstopt in de tekst. Dacht dat ik daar vanaf was sinds ik Microsoft de deur uit heb gedaan. De tag is weg en de tekst lijkt nu wel weer goed te lopen.

  Like

 3. Inderdaad, het ziet er weer subliem uit 🙂

  Televisie en internet brengen de wereld bij ons thuis en vooral internet geeft ook de mogelijkheid de wereld aan te raken ook al is een bericht klein. Het is verschrikkelijk dat je gewoon op zoek naar werk maar op een verkeerde dag, je leven compleet kan tekenen. Zonder internet en tv hadden we het niet geweten, maar of het ooit veranderd, dat zullen via deze media ook komen te weten. Maar of we het kunnen veranderen? Aan de andere kant, wie blijft afwachten zal nooit iets bereiken en daarom zullen alle kleine beetjes altijd een beetje helpen …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: