Verdubbel je investering in microkrediet via je creditcard

Nadat ik woensdag de site MyC4 ontdekt heb, ben ik vandaag ziek en brak thuis zittend een beetje verder gaan surfen naar meer informatie over P2P leensites die zich richten op microkrediet voor ondernemers in ontwikkelingslanden.

De bekendste en oudste site is volgens mij Kiva. Net als bij MyC4 leg je je geld in door geld te storen op je account met je creditcard. Het mooie is dat er inmiddels ook een (mij verder volstrekt onbekende) creditcardmaatschappij is die de investeringen van haar zakelijke kaarthouders verdubbelt tot een maximumbedrag van 200 US$ per maand per kaart. De inleg wordt geinvesteerd door het team van Kiva.

Het initiatief heet KivaB4BProject en tot op heden hebben ze ruim 500 leningen verstrekt. een overzicht van de portfolio kun je hier vinden. Helaas kan ik niet terugvinden hoeveel dollar ze tot nu toe aan leningen hebben versterkt.

Het zou mooi zijn als een Nederlandse creditcardmaatschappij of bank een soortgelijke actie zou beginnen gericht op mensen die geld lenen via MyC4 of Kiva. Misschien wat voor de twee frontrunners op het gebied van maatschappelijk verantwoord bankieren (ASN-Bank & Triodos)?

Bron: P2P-Banking.com Blog » Advanta doubles funds to Kiva loans

PS. Ik ben overigens benieuwd hoeveel CO2 credits ik mag compenseren van Visa Greencard voor de Euros die ik via MyC4 heb geinvesteerd.

Eén reactie op “Verdubbel je investering in microkrediet via je creditcard”

  1. […] 2008 investeer ik via MyC4 in Afrikaanse ondernemers en sinds 2013 in offgrid solar via Sunfunder. In […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: