Gesprek met MyC4

Vanavond heb ik een gesprek gehad met Bahare, een van de medewerkers van MyC4. Erg leuk en inspirerend om te horen waar MyC4 mee bezig is en wat bedrijven en overheden in andere landen voor projecten aan het verzinnen zijn met MyC4. Een van de dingen die Bahare vertelde betrof een Deens bedrijf dat MyC4 gebruikt als platform om te investeren in haar productieketen.

Heel concreet: het bedrijf Toms Group (cacaoverwerking) gebruikt MyC4 om geld te steken in haar leveranciers van cacaobonen, met rendement voor Toms Group en tegelijkertijd risicospreiding doordat andere investeerders ook een deel van het kapitaal verstrekken. Met kerst kregen de werknemers geen kerstpakket, maar een MyC4 account met Euro 66 erop om te investeren in ondernemers naar eigen keus.

Andere voorbeelden:

  • Bedrijven die interne competities opzetten onder medewerkers, welke (groep van) werknemer haalt het hoogste rendement? De junioren, de senioren of de financiele afdeling? Het totale rendement kan vervolgens gebruikt worden voor een personeelsactiviteit.
  • Scholen en universiteiten die MyC4 (willen) gebruiken voor hun lessen (bedrijfs-) economie.

Ook ben ik tijdens het gesprek weer wat wijzer geworden over de werking van MyC4. Ik snap nu de kleurtjes van de investeringsbalk:

  • Groen: rente is gelijk aan of lager dan wat de ondernemer maximaal wil betalen.
  • Rood: gemiddelde rente is hoger dan de ondernemer maximaal wil betalen.
  • Blauw: investeerder die voor minstens 25% deelneemt in de lening (naam wordt genoemd als je je muis boven de balk houdt).

Andere leuke initiatieven: een deelnemer die een sms-alert heeft bedacht, waarbij hij een sms krijgt voor iedere bieding waarbij 5 minuten voor het eind nog iemand een rentepercentage boven de 18% vraagt. Niets zo leuk als die persoon er uit schoppen door 17% of minder te vragen… Hierop voortbordurend heeft hij een autobid functie gebouwd, waarbij je standaard kunt bieden op bepaalde type ondernemersplannen of op bepaalde rendementen.

Kortom erg leuk en nu bedtijd, morgen weer gewoon werken…

PS: Alle genoemde voorbeelden zijn terug te lezen in de CHANGE, het huisblad van MyC4.

PS 2: Ik ben benieuwd welke Nederlands bedrijf MyC4 als eerste ontdekt om investeringen in haar productieketen te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.