0 gedachten over “Stop Kinderarbeid”

 1. Stop Kinderarbeid? Mee eens, maar dan wil ik ook weten hoe ze dat willen bereiken. Te vaak hebben ondoordachte boycots van kleren, tapijten etc geleid tot een verslechtering van de positie van die kinderen.

  Like

 2. He Rolf,

  Voorzover ik terug kan vinden op de site gaat het niet om boycots, maar om het bevorderen van onderwijs en het verbeteren van de positie van kinderen.

  Wat betreft ondoordachte boycots ben ik het met je eens. Het zet meer zoden aan de dijk als je een verbetertraject inzet in de keten, waarbij een leverancier de kans krijgt om zijn productieproces aan te passen en binnen een afgesproken termijn stopt met kinderarbeid en de kinderen vervangt door volwassen medewerkers. Of bijvoorbeeld ruimte krijgt van afnemers om hogere prijzen door te berekenen, maar dan wel kinderarbeid af moet bouwen. Zoals een bedrijf als Unilever nu de komende 7 jaar gaat doen met het verduurzamen van de
  palmolieketen. Zo’n proces kan je ook instappen met leveranciers die kinderarbeid gebruiken.

  Daarnaast is het in veel landen normaal dat kinderen meewerken in het bedrijf van hun ouders, dat gebeurt in Nederland ook. Dat beschouw ik dan ook niet als kinderarbeid. Boeren zonen en dochters die meehelpen met de oogst, of kinderen die helpen in de winkel. En in sommige Nederlandse supermarkten is het ook zoeken naar mensen boven de 18… 😉

  Het leven is niet zwart wit, maar vol kleur en grijstinten (en dat type ik 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.