Pampus weer te water

Dit weekend ben ik eindelijk toegekomen aan het te water laten van De Noord. Gisteren dacht ik dat ik de hijsen en de zeilen thuis had laten liggen, maar gelukkig had ik hijsen wel bij me.

De tewaterlating is 2 maanden later dan de bedoeling was en helaas is de boot wat meer uitgedroogd dan gehoopt en is het dus niet gelukt om hem dit weekend al helemaal droog te krijgen. Hij hangt nu nog in de kraan, zodat het hout aan twee kanten nat wordt en de boot dicht kan trekken.

Aangezien ik gewoon weer moet werken deze week is Piet Haarsma zo vriendelijk om De Noord deze week leeg te pompen en op z’n plek te leggen. Scheelt mij weer een retourtje Friesland in de avonduren 🙂

Dit betekent wel dat ik komend weekend weer naar Friesland ga om de mast er op te zetten en de boot helemaal zeilklaar te maken. En als alles mee zit natuurlijk nog een stuk te zeilen. Als het weer net als vandaag is moet ik nog wel op zoek naar een hoosmatroos, want het bovenwaterschip zal ook nog wel goed lekken…

Helaas geen foto’s, omdat ik het geheugenkaartje niet goed in m’n fototoestel had gestopt 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: