Waar zijn je vrienden?

Da’s altijd weer een goede vraag als je op een nieuwe sociale netwerksite actief wordt. Voordat je de hele bups van Hyves ook op LinkedIn of op Twitter hebt gevonden ben je vaak weer een paar maanden verder, en er is altijd wel iemand die je vergeet.

Idealiter zou je willen dat je bij aanmelding op een nieuwe site automatisch de vrienden van Hyves die al lid zijn van bv. LinkedIn mee kunt nemen. Of dat je in ieder geval die optie hebt (ipv zoeken in je adresboek).

Langzaam maar zeker lijkt dat nu mogelijk te gaan worden. MyBlogLog (onderdeel van Yahoo!) heeft een nieuwe tool ontwikkelt en als beta naar buiten gebracht met de naam Connector. Connector kijkt voor al je contacten bij MyBlogLog wie van welke sociale netwerk site lid is en of je ze daar ook al in je contactlijst hebt. Zo niet, dan kun je met een druk op de knop naar de pagina om ze alsnog toe te voegen. Erg handig, als je vrienden hun profielen van andere sociale netwerksites bij MyBlogLog invullen… In de toekomst moet het toevoegen van vrienden op MyBlogLog aan je vrienden op andere sites mogelijk automatisch gaan.

MyBlogLog is overigens een beetje vreemde netwerksite, ze richten zich vooral op bloggers. Wat je er allemaal mee kan is me nog niet duidelijk, maar wat ik wel ondekt heb is dat het een handige manier is om te zien welke medebloggers je weblog recent bezocht hebben (mits ze natuurlijk een MyBlogLog account hebben 😉

Meer uitleg of Connector op het weblog van MyBlogLog.

PS. Hyves zit helaas nog niet tussen de mogelijke services van MyBlogLog. Maar je kan natuurlijk helpen dat te veranderen:-) Add Hyves to the supported services

 1. Ik zag de tool net, het ziet er aardig uit. Toch scheidt ik zelf sociale netwerken van zakelijke netwerken. Natuurlijk is er overlap toch zitten bij grote verschillen tussen bijvoorbeeld Linked-In en Hyves. Wel is het interessant dingen uit te proberen, alleen doe ik lang niet zoveel met al die dingen en ach, op je blog komen de mensen die het interessant vinden en de rest ken je niet 🙂

  Like

 2. Helemaal met je eens dat zakelijke en sociale (prive) netwerken deels gescheiden zijn en er grote verschillen zitten tussen de mogelijkheden en functies ervan. Ik merk zelf echter dat de twee langzaam naar elkaar toe groeien.

  Ik heb jaren geleden bedacht om onder eigen naam te bloggen en tja met mijn naam val je dan op een gegeven moment vanzelf op… Al heb ik ook vrienden die op bv. Last.FM vriendjes worden met een andere Krispijn LOL

  Ik ben zelf ook meer van het kortstondig testen, dan van het volledig doorgronden. Blogs zijn inderdaad meer voor geïnteresseerden… en zelfs die ken ik vaak enkel van de XS4All blogging community 😛

  Like

 3. Klopt, bij XS$ALL is een aardige basis gelegd voor blogvrienden. Dat was het voordeel van de gezamelijke pagina en gek genoeg komen daar regelmatig nog mensen vandaan.

  Ik heb juist niet gekozen voor het gebruik van mijn eigen naam, omdat die heel herkenbaar zou zijn, de combinatie komt bijna niet voor en een aantal mensen hoeven mij zeker niet via bijvoorbeeld hyves weten te vinden.

  Maar goed, verschillende software tools proberen ook juist je sociale en zakelijke netwerken te knoppen. Met ziet daar blijkbaar een markt in. Twintigers zullen daar heel anders mee omgaan dan oudere netwerkers omdat zij veel makkelijker hun sociaal en zakelijk leven combineren en dat zal ook vooral de doelgroep zijn denk ik.

  Like

 4. XS4ALL is in mijn statcounter tellingen inderdaad nog steeds de grootste bron van mensen, of dat de blogging community is of niet weet ik niet, maar ik vind het wel opvallend.

  Wat betreft je opmerking over twintigers: dat beschouw ik als een compliment, al behoor ik daar al een paar jaar niet meer toe.

  Like

 5. 🙂 Graag gedaan 🙂
  Ik ben al een tijdje geen twintiger meer. Ik ken ze wel vandaar dat ik dit gedrag ken en ik lees ook veel over Web 2.0. technologies vanwege mijn werk.

  Het zijn ook veel spammers en bots die voor de tellingenverhoging zorgen en via XS4ALL zie ik ook bloggers komen, wat dat betreft is het divers wat de tellingen betreft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: