Een baan in 23 klikken

Soms kom je een raar bericht tegen in het lijstje met gelezen stukken van een mede Glogger, waar je nieuwsgierig van wordt. Als je dan vervolgens doorzoekt blijkt de wereld ook nog kleiner te zijn dan je denkt en gaat het verhaal over iemand met wie je nog een paar maanden bij hetzelfde bedrijf hebt gewerkt.

Niet dat ik Hans vaak op kantoor bij Tulip heb ontmoet (slechts een keer uit m’n hoofd gezegd), maar z’n weblog volgde ik toen wel. Aangezien ik toen net een jaartje bezig was met bloggen en er nog nul komma nul handigheid in had, laat staan in alle andere mogelijke toepasingen die je kon gebruike. Van het hele verschijnsel rss-feed snapte ik toen nog helemaal niets. Technisch gezien is dat niet veranderd, maar ik snap nu wel beter wat je ermee kan.

Hieronder de presentatie die er van ‘de baan via Twitter’ is gemaakt door Guido Crolla. Dit is volgens mij een geslaagde variant van effectief netwerken via sociale netwerk sites:

0 gedachten over “Een baan in 23 klikken”

  1. Ha Hans,
    Graag gedaan & dank!

    MyBlogLog Connector is inderdaad handig. Ook hun Friender kan handig zijn om verloren account bij sociale netwerksites en contacten uit je netwerk terug te vinden. Met mijn oude gewoonte om van alles uit te proberen was vooral het terugvinden van accounts van een paar jaar terug handig.

    Kent Brewster heeft een mooi voorbeeld van waar het heen kan gaan op zijn blog staan. Beetje scarry hoeveel er van je te vinden is, Big Brother is er niks bij…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.