Mijn eerste herinvestering via MyC4

Vandaag heb ik, keurig op tijd, de tweede terugbetaling van een Afrikaanse ondernemer waar ik geld aan heb uitgeleend via MyC4 ontvangen

Business:  Alice Nakibuuka
Bid amount:  €20,00
Interest rate: 13,00%

Repayment:   €121,73
Repayment - Your share:  €1,67

Gains/Losses on Currency Exchange: €0,00
Gains/Losses on Currency Exchange - Your share: €0,00

Nog geen twee euro, maar wie weinig uitleent krijgt ook weinig terug. Daarmee kwam mijn saldo bij MyC4 wel weer boven de 5 Euro, zodat ik kon herinvesteren. Dat heb ik ook meteen gedaan, waarmee ik gehoor geef aan de oproep van MyC4 dat Afrika niet met zomervakantie gaat. Helaas hebben ze al een lening moeten afblazen, omdat er onvoldoende financiering was. Aan mij zal het niet liggen (alleen heb ik niet zoveel centen). Nu geinvesteerd:

Business:  Dansoko Synaly
Bid amount:  5.31 Euros
Interest rate: 11.00%

Het duurt nog even voordat het geld ook bij deze ondernemer is, maar het blijft leuk om op deze manier een klein steentje bij te dragen aan het verbeteren van de kansen van Afrikaanse ondernemers. De site van MyC4 is uit de lucht i.v.m. onderhoud, dus ik kan niet nazoeken wat de beste man voor businessplan had.

0 gedachten over “Mijn eerste herinvestering via MyC4”

 1. Nee, dat zie je verkeerd. Het ligt eraan hoeveel een ondernemer daadwerkelijk leent. Als je iets beter kijkt op de site van MyC4 zie je dat ze 3% kosten in rekening brengen aan de ondernemer (2% bij afsluiten van de lening en 2% over het uitstaande bedrag, aangezien het uitstaande bedrag gedurende de looptijd afneemt komt dat deel overeen met 1% van de lening) . Ik heb begrepen van mensen uit de financiele wereld dat dat ook voor het westen een scherp tarief is. Daarnaast mogen de provider en de lender nog een rentepercentage in rekening brengen. Sommige doen dat, andere niet.

  Het staat een ondernemer natuurlijk vrij om het geld ergens anders te lenen, en dat komt ook voor. De concurrentie tussen MyC4 en banken in Afrika zorgt en dan voor dat een ondernemer betere leningsvoorwaarden krijgt. Dat is dus gunstig voor de ondernemer.

  MyC4 brengt in dat geval geen kosten in rekening, de ondernemer betaalt pas als hij/zij daadwerkelijk een lening afsluit via MyC4.

  Meer informatie over hoe het werkt kun je hier vinden (ook in het Nederlands):
  http://myc4.com/Portal/WebForms/About/Default.aspx?NameKey=BACKGROUNDERS

  Bedenk ook dat Afrikaanse landen vaak hogere rentepercentages kennen dan hier. Een totaal percentage (de vergoeding aan investeerder, lender, provider en MyC4) van 40% klinkt heel duur, maar kan lokaal een uiterst concurrerend tarief zijn. MyC4 streeft er ook naar om het laagste percentage aan de ondernemer aan te bieden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.