Geslaagde herinvestering via MyC4

Eerder deze week schreef ik al dat ik mijn eerste herinvestering had gedaan via MyC4. Ik had weer meer dan 5 Euro op mijn account, dus ik had een nieuwe ondernemer uitgezocht om in te investeren. Aangezien ik minder rendement haal dan een aantal collega’s dacht ik slim te zijn door het tegen 18% rente weg te zetten. Dat schroeft je totaal rendement weer een beetje op. Mijn inhaligheid is echter afgestraft en ik ben er uit geknikkerd door iemand die met minder rente genoegen nam. Heel goed voor de betreffende ondernemer en spijtig voor mij.

Gisteren heb ik meteen een nieuwe poging gedaan, zodat het geld zo kort mogelijk stil staat bij MyC4. Door de zomerperiode heeft MyC4 namelijk wat moeite om voldoende investeringsgeld aan te trekken, waardoor verschillende leningen aan Afrikaanse ondernemers gecancelled worden. Erg zonde als je het mij vraagt.

Dit keer heb ik m’n geld uitgeleend aan Mary Wangari Colledge, die haar Gift Shop in Nairobi, Kenya wil uitbreiden met het geld. Met een rentepercentage van 14,5% schroef ik mijn eigen rendement ook nog een beetje op (gemiddeld zit ik nu op 11,3%) 🙂 De inschrijving voor de lening is momenteel gesloten, nu dus wachten op de uitbetaling aan Mary Wangary Colledge.

Zelf 1 op 1 investeren in Afrikaanse ondernemers?

Als je zelf wil meedoen bij MyC4 kan dat heel makkelijk, uitleg in het Nederlands kun je hier vinden. Als je geld storten naar een buitenlandse rekening maar niks vind, kan je ook via het Nederlandse FairSpirit geld investeren of schenken.

Bedenk wel dat een aantal risico’s voor jou rekening zijn. Ten eerste natuurlijk de kans dat een ondernemer niet terugbetaald en ten tweede is het wisselkoersrisico voor de investeerder. Die risico’s maken dat het rendement dat je kan halen hoger is dan op een spaarrekening.

Mij maakt het hogere risico niet uit, ik heb het geld dat ik normaal aan ontwikkelingshulp geef dit jaar op een MyC4 account gestort. Hoe hoger het rendement, hoe meer geld ik weer kan uitlenen aan Afrikaanse ondernemers. Als ik het geld kwijtraak houdt het op voor dit jaar. Dan zet ik volgend jaar weer mijn jaarlijkse gift aan ontwikkelingshulp op mijn account en probeer ik het opnieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.