Murphy hits again

Ik doe al een tijdje verwoede pogingen om een huis te kopen. Het huis is uitgezocht, hypotheek ook, de voorlopige koopakte is getekend. Alleen iedere keer komt Murphy langs. Ik word er bijna moedeloos van. Ik heb al 2 keer uitstel aangevraagd bij de verkopende partij voor de financiering.

Gisteren had ik dat weer moeten doen, want de financiering hing nog steeds op 2 punten. Dit keer heb ik het echter niet gedaan, omdat ik erop vertrouw dat die 2 punten tijdig op te lossen zijn.

Het eerste was een werkgeversverklaring, die gisteren goed ingevuld op de bus ging en inmiddels akkoord bevonden. Al vond de hypotheekverstrekker het opvallend dat de eindejaarsbonus met 1 cent was verhoogd. Ik kan alleen maar hopen dat die in dat tempo door blijft stijgen, zit ik in december met een extra dubbeltje op de eerste rang ๐Ÿ˜‰

Het tweede was een vraag met bouwvergunningen, waar de taxateur het antwoord op zou moeten weten. Gelukkig is die op vakantie, dus ik dacht ik ga het zelf opzoeken op internet. Gelukkig lag internet er vanaf 13u uit op het werk (zowel op de pc als op de blackberry), dus uitzoeken was ook geen optie.

Ik dacht slim te zijn door via sms een Twitter-bericht te sturen met het verzoek aan mensen met verstand van zaken om mij te mailen. Ik kreeg tentslotte nog steeds email binnen. Helaas kwam rond 15u een mail van de helpdesk dat ook externe mail niet te ontvangen was (de mail die ik kreeg was ook opvallend vaak van collega’s) ๐Ÿ˜ฆ

Internet en email lagen nog plat toen ik net vertrok, dus geen idee of er nog mensen hebben gereageerd op mijn vraag. Zo ja, bij deze dank daarvoor!!! ๐Ÿ™‚

Ach in het ergste geval kost het me wat geld en woon ik weer een paar maanden in bij mijn ouders ๐Ÿ˜‰ De huur is namelijk opgezegd, de verhuizers geregeld, spullen die over zijn heb ik op aanraden van zuslief op Marktplaats gezet en zijn inmiddels vergeven.

0 gedachten over “Murphy hits again”

 1. Tja, soms zit het mee en soms zit het tegen … hier lijkt vooral het laatste het geval. Ze doen nu veel moeilijker over hyptheken dan pakweg een jaar geleden. Door de crisis in de VS en de moeilijke positie van ook NL banken moet je van alles overleggen wil je een hypotheek krijgen.
  Wij moeten verlengen en zitten met een woekerpolis nadat we 5 jaar geleden voorgelogen zijn. Het is vooral een kwestie van rondshoppen bij verschillende partijen en wij merken ook dat de hypotheekmarkt behoorlijk veranderd.

  Heb je alles verkocht? Dan hoef je toch niet te verhuizen ๐Ÿ™‚ Sterkte, komt vast goed!

  Like

 2. Klopt, ik hoef nog net geen rondjes te draaien in m’n blote kont ๐Ÿ˜‰ Voor woekerpolis kijk eens op de site van de Vereniging Eigen Huis. Rondshoppen zeker, en een goede adviseur. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor een adviseur die ik per uur betaal en niet voor een ‘gratis’ adviseur. Het kost wel wat uren om de boel rond te krijgen, maar uiteindelijk komt het vast goed.

  Ik heb vooral veel weggegeven. ’t Is niks waard in mijn ogen, maar ik vind het zonde om bruikbare spullen weg te gooien. Geloof dat ik een paar mensen gelukkig heb gemaakt ermee. Al zijn het maar de vrienden die komen helpen verhuizen ๐Ÿ˜‰

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.