Verhuizen: fysiek en virtueel

Vandaag staat in het teken van verhuizen. Ik heb al meerdere kasten leeggemaakt vandaag en uit elkaar gehaald. Op het moment heb ik er even genoeg van, het huis is een grote puinbak. Maar goed, dat hoort er bij als je gaat verhuizen.

Om ook even met wat anders bezig te zijn ben ik in navolging van Jogy begonnen met het verhuizen van mijn oude weblog berichten naar deze stek. Inclusief de commentaren. Een behoorlijke klus, aangezien het handmatig gaat. In totaal gaat het om ruim 600 berichten. Ik was al begonnen met het overzetten van de articles van mijn oude blog en heb nu ook de eerste maand posts overgezet. Augustus 2004, inclusief commentaren.

De links naar mijn fotosets op Flickr werken niet meer, want m’n betaalde account daar is verlopen. Da’s dus de volgende uitdaging en vraag: ga ik die weer nemen, zodat ik de links weer werkend kan maken. Die keuze stel ik echter uit tot ik weet hoe hoog de schade is van de fysieke verhuizing. Als dat meevalt trakteer ik mezelf misschien wel op een 2 jarig pro account bij Flickr.

Nu eerst weer verder met inpakken, voordat ik straks uit eten ga bij Open in Rotterdam.

0 gedachten over “Verhuizen: fysiek en virtueel”

 1. He Krispijn,

  Je bent nu bijna professioneel verhuizer als je dit bericht lees, in het echt en virtueel, het is bijna een dagbesteding geworden 🙂
  Het voordeel van het virtueel verhuizen is dat er geen tijdsdruk achter zit en dat scheelt een hoop stress. Ik met ook iets van 600 post, 80 artikelen, die gelukkig vak aan een post vastzitten en op mijn eigen blog bundel ik ze. Scheelt weer plakken en knippen 😉 Verder iets van 2350 commentaren en dat is het meeste werk. Succes en het is een leuke afleiding tussen het inpakken en dragen van dozen.

  Waarom zou je eigenlijk voor Fllickr betalen? Je host dit blog toch op Siteground? Daar heb je genoeg ruimte om bijvoorbeeld een fotoblog te starten met Coppermine. Dit fotopakket zit standaard in Fantastico Luxe en is in een mum geinstalleerd en niet moeilijk om te leren. Het laden van foto’s op je blog gaat een stuk sneller omdat alles op dezelfde server staat en zo krijg je meer terug voor het maandbedrag dat je voor hosting betaald. T’is maar een idee, misschien dat je er iets aan hebt???

  Like

 2. Professioneel verhuizer: da’s niks voor mij. Virtueel verhuizen wel: dat gebrek aan stress bevalt me goed. Afleiding heet ’t ook wel.

  Flickr vs. Coppermine had nog niet aan die optie gedacht. Dat is echt iets voor de lange termijn. Kan ik gelijk m’n foto’s beetje sorteren en ordenen. Op zich heeft Flickr leuke extra’s, maar kan ik ook bewaren voor selectiever deel van de foto’s. Dan kan ik prima met een gratis account uit de voeten.

  Like

 3. Je moet er voor in de wieg gelegd zijn, als professioneel verhuizer. Ik heb aan verhuizen een behoorlijk hekel en het liefst duik in een paar dagen onder en ga dan gewoon in het nieuwe huis verder waar dan alles staat. Dozen in en uitpakken vind ik niet vervelend, het verhuizen zelf en alle gedoe er omheen wel 🙂

  Voordeel van virtueel verhuizen is dat het ontspannen is en je dat kunt doen op de tijden die uitkomen. Het vergt wel aandacht merk ik omdat ik alles op de oorspronkelijke datum en tijd overzet en dat kost extra inspanning. Het is ook daarentegen ontspannen, vooral het herlezen van bepaalde posts is wel grappig 😉

  Ik heb al een aantal jaren Coppermine op mijn gehoste webruimtes en het bevalt me goed ook qua mogelijkheden. De huidige versie heb ik “gesloopt” en omgebouwd naar de look-and-feel van mijn xs4all blog. Het kan zijn dat ik de fotoblog tzt ook ga veranderen naar een nieuwe style, maar dat ik toekomstmuziek.

  Succes met alles!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.