Happy Go Lucky (2008)

Gisteravond ben ik met i naar Happy Go Lucky van Mike Leigh geweest in het Filmhuis Den Haag. Een luchtige Mike Leigh, jawel het bestaat

De film gaat over een Engelse lerares, Poppy, met een overdosis goed humeur (zelfs als haar fiets gejat wordt). Ze woont samen met een vriendin en besluit op een dag autorijles te nemen. Haar instructeur heeft duidelijk minder vertrouwen in de mensheid, discrimineert en heeft duidelijk een andere kijk op lesgeven dan Poppy. Ook de twee zussen van Poppy zitten duidelijk anders in elkaar, de jongste is een volledige controlfreak, en de ander is non-stop chagrijnig.

Mike Leigh zou Leigh niet zijn als de film in de zijlijn niet toch nog wat zwaardere thema’s zou aansnijden, zoals daklozen en kindermishandeling. Dat gebeurt gelukkig op een luchtige wijze, waardoor het positieve gevoel blijft overheersen.

Een aanrader voor als je in een zomerse bui bent. Al is het zeker geen meesterwerk. Gewoon een aardige feel good film, die niet helemaal volgens standaard stramien verloopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.