WordPress (ge)update

Meteen vandaag maar even WordPress naar de nieuwste versie geupdate en een drietal nieuwe plug-ins toegevoegd: WordPress Mobile Edition, Old Post Notifier en 404-notifier. Alle drie van Alex King en gevonden via de commentaren op een bericht van Lifehacking.nl.

404 notifier is vooral voor mezelf handig om te zien welke links stuk zijn op m’n site. Ik ben zelf vooral benieuwd naar WP Mobile Edition (en in mindere mate Old Post Notifier).

Blogontwikkelingen

Bij RWW las ik een stukje over veel ingrijpendere veranderingen waar zowel WordPress als Movable Type aan werken. Die veranderingen kunnen je blog omvormen tot een sociale netwerksite. Movable Type heeft de nieuwe versie al gelanceerd en WordPress werkt hieraan onder de naam BuddyPress. Standaard zal BuddyPress de volgende functionaliteiten gaan bevatten:

 • Extended Profiles
 • Personal Blog
 • Private Messaging
 • Friends
 • Groups
 • The Wire
 • Status Updates
 • Albums

Waarmee ik me afvraag wat het verschil wordt tussen sites als Hyves, Facebook, Friendfeed en je persoonlijke blog? Of is dit de tegenbeweging richtint meer versnippering, nu sociale netwerksites steeds meer functionaliteit integreren (bij Hyves kun je volgens mij alle bovenstaande zaken)? Ik ben het met RWW eens dat het te hopen is dat dataportabiliteit en dan met name portabiliteit van je zogenaamde social graph snel van de grond komt. Ik moet er niet aan denken nog vaker profielen aan te maken…

0 gedachten over “WordPress (ge)update”

 1. Ik heb gisteren ook geupdated met behulp van de plugin waarmee je wordpress automatisch kunt updaten en dat scheelt een hoop wachttijd. Een handige plugin.

  Die jij noemt ken ik niet maar ik heb wel een aantal van Alex King die handige plugins maakt.

  Al die nieuwe ontwikkelingen hoeven van mij niet. Ik wil een blog en hyves houd ik graag gescheiden van mijn blog šŸ™‚

  Like

 2. Oh, wat me opviel. Je lay-out op de hoofdpaing valt uit elkaar. Het grijze loopt over je tekst en je eerste zijgedeelte. Wanneer je doorklikt, zoals nu voor deze opmerking ziet het er normaal uit.

  Like

 3. Een automatische update plugin? Vertel me meer!!! Hoe heet die?

  Wat betreft nieuwe ontwikkelingen: voor hier hoeft het zeker niet. Voor de ontwikkelingen op het werk kan het nuttig zijn.

  Heb je een screenshotje voor me van die lay-out? In mijn browser zie ik ’t niet. Moet sowieso eens stevig aan de slag met de layout.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.