De Kift: Hoofd Kaas in Rotown

Zaterdag ben ik naar het optreden van De Kift in Rotown geweest. Het optreden was uitverkocht en begon goed, met opkomst van De Kift van achteruit de zaal. Altijd leuk als een band zich een weg moet banen door een volle zaal.

Het optreden stond weer als een huis, met afwisselend werk van de nieuwe cd Hoofd Kaas en ouder werk, wat voor De Kift ongebruikelijk is. Meestal spelen ze enkel de nummers van de nieuwe cd, dit keer kwamen er ook voldoende klassiekers voorbij. Een mooi opgebouwde set, waarbij in het begin geprobeerd werd om de zaal rustig te krijgen met stevigere nummers.

Helaas lukte dat niet en was het publiek nog rumoeriger dan ik gewend ben uit Wageningen. Ferry (de zanger) legde het optreden zelfs stil tijdens een van de nummers met tekst van Lucebert om de zaal de vraag voor te leggen waarom ze een kaart gekocht hadden om vervolgens door de teksten van een van de beste dichters van Nederland (Lucebert) heen te praten. Een terechte vraag, het werd daarna iets stiller in de zaal al bleef het onrustig. Blijkbaar dacht het publiek dat je trots op Nederland moet worden i.p.v. zijn.

Aan het einde van de set speelde ze een nummer samen met de Franse band Monofocus. Opzwepenende muziek, met de tekst: we zijn hele goede vrienden, we zijn hele goede vrienden, we zijn tien. Passend bij De Kift en veelbelovend, binnenkort ‘ns kijken of ik aan de cd van die band kan komen. Ik ben ook benieuwd naar de resultaten van hun singleproject: 5 bands spelen een nummer van De Kift en De Kift speelt een nummer van hun. Ik ben vooral benieuwd naar de single met Franz Ferdinand.

0 gedachten over “De Kift: Hoofd Kaas in Rotown”

  1. De eerste single met Calexico is in ieder geval al fijn, al liggen de bands meer in elkaars verlengde dan je in eerste instantie verwacht. Helemaal tot aan P werd All the way to the letter P (zonder ..the letter.. klonk het te schunnig?), verder heel erg Calexico nummer geworden! En het singeltje ziet er vanouds tof ouderwets uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.