Zin in de toekomst: Lemnis Lighting

Iets anders kan je toch niet concluderen als een Nederlands bedrijf tot ‘Technology Pioneer 2009‘ door het World Economic Forum wordt uitgeroepen…

Uit het persbericht (pdf alert):

Lemnis Lighting is bekroond voor haar prestaties op het terrein van energiezuinige LED verlichting en voor haar duurzame bedrijfsmodel om mondiale problemen die met huidige beschikbare alternatieven niet kunnen worden opgelost, aan te pakken. Het tegengaan van energieverspilling en klimaatverandering is bij Lemnis Lighting het uitgangspunt.

(…)

Lemnis Lighting

Lemnis Lighting, een dochteronderneming van Tendris Holding, is in 2005 opgericht om te voorzien in de behoefte aan energiezuinige verlichting gebaseerd op LED. Lemnis heeft de succesvolle Pharox LED lamp geïntroduceerd  – een LED lamp met een levensduur van meer dan 20.000 uur in een 4W en 6W versie (beide dimbaar) ter vervanging van de 40W tot 60W gloeilamp.  De 6W Pharox wordt in de tweede helft van 2009 groot op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Deze Lemnis initiatieven worden al sinds 2006 ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. Lemnis heeft ook nieuwe LED technologie geïntroduceerd ten behoeve van energiezuinige straatverlichting. De Lemnis straatverlichting is inmiddels op 70 plaatsen in Nederland geïnstalleerd en tevens in London, Los Angeles en Mumbai. Tot slot heeft Lemnis LED verlichting voor de kastuinbouw ontwikkeld, die geïnstalleerd is in de grootste LED kas en tevens in gelaagde teelt voor kastuinbouw.

Eerder dit jaar heeft Lemnis Lighting de “The Lighting Africa Development Marketplace Competition 2008” (pdf alert) gewonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: