De Grote Groene Anti-Google Quiz

Vandaag heb ik in de trein van Ede-Wageningen naar Rotterdam een dappere poging gedaan om de Grote Groene Anti-Google Quiz in te vullen. Da’ s was niet goed voor m’n zelfvertrouwen… Ik snap de vragen namelijk niet eens. Laat staan dat ik de antwoorden kan verzinnen of bij elkaar weet te zoeken op internet. Ik ben benieuwd wie wel alle vragen goed heeft.

Als voorproefje de eerste vraag, alleen wat is de vraag? Moet je de personen hierbij zoeken?

I FAMILIESPEL: WIE BEN IK?

 1. Als uw moeder, weduwe, een nieuwe man zoekt houdt ze het in de familie. Op het eigen liefdesgebied zit het ook al niet mee. U krijgt er waanbeelden van. Het is werk’lijk een ontologisch vraagstuk.
 2. Arme jongeling! Uw tweede naam is die van uw oom, en als deze – indirect – door uw schuld om het leven komt, staat u er bijna alleen voor; uw ouders waren immers al overleden. Gelukkig heeft u net een merkwaardig schoolreisje achter de rug. Tijd om het recht te zetten. Maar besef: met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid.
 3. Uw hond praat. Uw baby is een kwade  genius. Uw dochter is zo lelijk dat de honden er geen brood van lusten. Gelukkig heeft u uw vrouw nog, uw steun en toeverlaat, die ooit haar WASP-familie achterliet om nu gedienstig uw working-class leventje te runnen. Zo eendimensionaal is uw leven ook weer niet.
 4. Doe een zilveren spuugbak op uw kop en doe alsof het nooit gebeurd is: dat u niet verliefd bent geworden op uw zus, dat u geen neusje voor gevaar hebt, dat u niet een Weduwe achter u aan hebt zitten. Man! Slaap eens lekker uit, u bent veel te laat opgebleven.
 5. Uw reisgenoot is negen jaar oud: het product van uw eerste huwelijk. In New York is een meisje dat zichzelf een menselijk trampoline noemt. Het verliezen van liefde is als een openstaand raam; iedereen kan zien hoe het waait, iedereen kan zien hoe je uit elkaar waait.
 6. Waar te beginnen? Burgeroorlog, geheugenverlies, stakende bananenkwekers – incest! Niets bleef u bespaard. Misschien is het wel uw eigen fout en had uw familie nooit zo ver van de bewoonde wereld moeten gaan wonen.

Ik geef ’t op. Ik heb nog genoeg leesvoer voor de kerstdagen. Voor de mensen die zich vervelen: stuur je antwoorden op naar de Groene, of puzzel ’t bij elkaar in de replies. Dan stuur ik ze door op Nieuwjaarsdag. Mocht ik winnen dan mogen de mensen die antwoord geven het prijzenpakket verdelen 🙂

 1. Nummer 3 lijkt me Peter Griffin, de hoofdpersoon van Family Guy (Amerikaanse animatieserie, wordt meen ik uitgezonden op Comedy Central)

  Like

 2. Nummer 3 is inderdaad Peter Griffin…… Maar voor de rest zou ik het echt niet weten…. moet je dit dan via google te weten zien te komen?? Heb je wat te doen tijdens de kerstdagen…..
  Mark
  wellesnietes.blogspot.com

  Like

 3. @David & @Mark: dank! Da’s de eerste van 6 onderdelen van vraag 1. Waar ik niet op gekomen zou zijn.

  @Mark als ik de quiz bekijk is het volgens mij juist de bedoeling van de Groene geweest om vragen te verzinnen die niet op te lossen zijn met Google.

  5 lijkt me de hoofdpersoon uit een of andere apocalyptische film, al zou ik niet weten welke 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: