Zin in de toekomst: 15 miljoen Afrikanen wachten op werk. Taak over?

Ik heb net een geweldige video zitten kijken met Nathan Eagle van MIT. Hij heeft samen met studenten uit o.a. Kenya een systeem ontwikkeld waardoor simpele mobiele telefoons een bron van inkomsten worden voor Afrika.

Met het systeem txteagle is de telefoon in te zetten voor het uitvoeren van kleine taken. Degene die de taak uitvoert ontvangt daarvoor ze een kleine vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan vertaalwerkzaamheden of het verbeteren van spraakherkenning. Bedenk dat bijna 75% van bv. de Kenyanen geletterd is, terwijl eenzelfde percentage werkloos is. Voeg daarbij dat alleen Kenya al ruim 100 talen heeft en hoeveel moeite het kost om je software te vertalen via een traditioneel werkmodel en zie de potentie als je je software in lokale talen beschikbaar wil maken…

Volgens Eagle is het systeem zo succesvol dat de taken opraken. Oftewel: wie heeft er nog taken over en durft ze te crowdsourcen i.p.v. outsourcen naar Afrika?

Nog niet overtuigd van de mogelijkheden? Kijk zelf naar de video:

Of lees meer bij ICT 4 Entrepeneurship of  Many Possibilities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: