Selectief lezen van Planeet Groenlinks

Planeet GroenLinks is een groot succes. Een paar dagen niet lezen leidt al snel tot 1000 of meer ongelezen posts.

Dat is bijna niet bij te werken, aan de andere kant wil ik de goede/populaire berichten van de Planeet ook niet missen. Gelukkig lijkt het Canadese bedrijf PostRank daar nu wat op gevonden te hebben. Ze delen een rss-feed in naar populariteit van een bericht. De populariteit wordt bepaald door het aantal keren dat een bericht gelezen is, het aantal reacties en het aantal keer dat een bericht gedeeld wordt via twitter, delicous of andere sites. De details kun je vast op hun website vinden.

Sinds kort kun je een rss-feed ook door PostRank halen en dan toevoegen aan je favoriete nieuwslezer, bv. die van Planeet GroenLinks. Op die manier kun je bijvoorbeeld een rss-feed krijgen voor alle berichten, goede berichten, geweldige berichten of de beste berichten.

Alle berichten voegt weinig toe aan de rss-feed van de planeet. De andere 3 opties zijn mijns inziens een aardige aanvulling voor mensen die wel op de hoogte willen blijven, maar niet alles willen lezen.

0 gedachten over “Selectief lezen van Planeet Groenlinks”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.