Werkt moreel winkelen?

In De Groene Amsterdammer van deze week staat een essay van Pepijn Vloemans dat de overheid oproept vooral strenge regels te maken. De consument en het bedrijfsleven zouden zich volgens de schrijver toch niet druk maken om collectieve belangen. In de slotalinea schrijft Pepijn Vloemans:

Om echte rentmeesters van deze planeet te worden hebben we ingrijpende en collectieve oplossingen nodig. Het idee dat de wereld een handje te helpen is door duurdere ethische producten te kopen, dient dan ook zo snel mogelijk veranwijderd te worden uit de samenleving, omdat het een schadelijk idee is. Als u een moreel winkelend dier bent, besef dan goed dat een betere wereld niet begint bij anders consumeren, maar bij anders stemmen bij de verkiezingen

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe de lezers van dit weblog hier over denken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.