Debat VisieNL Nieuwe overheid: Van partijpolitiek naar themapolitiek

Politiek, media en burgers houden elkaar in een houdgreep door zich te veel te richten op de korte termijn. Het gevolg hiervan is dat duurzame oplossingen stagneren. De partijpolitiek laat zich leiden door individuele belangen, zoals zetels en persoonlijke carrière en de media door kijk –en verkoopcijfers. Het resultaat is dat burgers te weinig geïnspireerd worden om verworvenheden los te laten voor een duurzame toekomst.

Juist nu hebben we daadkracht nodig op een aantal belangrijke thema’s, zoals: houdbaarheid van de overheidsfinanciën, klimaat –en energievraagstukken en de concurrentiekracht van Europa. Verandering van partijpolitiek naar themapolitiek zorgt ervoor dat inhoud en kennis regeren boven individuele belangen. Themapolitiek stimuleert het maken van een duurzaam, visionair beleid, waarbij moeilijke keuzes voor de lange termijn niet uit de weg worden gegaan. Daadkrachtige keuzes op belangrijke thema’s geven de burger inspiratie om te bouwen aan de gezamenlijke toekomst van Nederland.

Is dit de koers naar de toekomst? Vaar en discussieer mee!

In het debat willen we de oorzaken achterhalen waarom de korte termijn te veel politieke aandacht krijgt en hoe themapolitiek ervoor kan zorgen dat de inhoud en kennis kunnen regeren boven individuele belangen.

Ga met ons in debat met aansprekende figuren uit media en politiek:

  • De heer A. Rinnooy Kan (Voorzitter van de SER)
  • De heer W. Breedveld (Columnist van dagblad Trouw)
  • De heer R. in ’t Veld (Voorzitter Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en
    Natuuronderzoek)

Gegevens

Datum: 9 juni 2009
Tijdstip 19u tot 22u
Locatie: Wilhelminakade 909, Rotterdam (achter Hotel New York)

Meld je aan via politiek.visie@gmail.com.

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.