Interview met Idealize over Innovatie 2.0

Deze post is ook geplaatst op Ambtenaar 2.0

Sinds januari ben ik binnen het Ministerie van Ecconomische Zaken betrokken bij een pilot met interactieve beleidsontwikkeling via internet. De werktitel van deze pilot Innovatie 2.0. De eerste twee delen van de pilot zijn inmiddels afgerond en staan op de website van het Ministerie van Economische Zaken, de onderwerpen waren de verbreding van de definitie van de WBSO en het meetbaar maken van innovatiegericht overheidsinkopen. Ook in de groep Interactieve beleidsvorming via internet heb ik over onze ervaringen gepost.

Innovatie 2.0: Community of talents evenement

De leden van de LinkedIn groep Innovatie 2.0 hadden de behoefte om elkaar ook in een bijeenkomst te ontmoeten en de discussies op LinkedIn verder uit te werken. Dat heeft geresulteerd in het Innovatie 2.0: Community of Talents evenement op 1 juli aanstaande, waar ik vorige week over schreef op Ambtenaar 2.0.

De thema’s van het evenement zijn: vragen, verkennen, vinden, verbinden, vertrouwen en

Innovatie in:

  1. Food
  2. Zorg
  3. Service industrie
  4. Duurzaamheid
  5. Overheid
  6. Creatieve Industrie
  7. Onderwijs
  8. Samenwerking

Interview Idealize

Het evenement heeft ook de aandacht getrokken van Idealize. Zij hebben het Ministerie van Economische Zaken benaderd voor een video-interview met Linda van Duivenbode en mij, omdat we vanuit EZ betrokken zijn bij de organisatie van het event. Minister Van der Hoeven heeft ons toestemming gegeven voor het interview en ook om deze week gasthoofdredacteur te zijn van Idealize.

Het video-interview is afgelopen vrijdag opgenomen, uiteraard zijn Ambtenaar 2.0, Beleid 2.0 en het Innovatie 2.0 event door ons genoemd. Dit is het resultaat:

Gasthoofdredacteurschap

De eerste drie dagen is mijn collega Linda van Duivenbode gasthoofdredacteur bij Idealize. Haar eerste en tweede bijdrage zijn inmiddels geplaats. Mijn eerste bijdrage verschijnt vrijdag, de tweede maandag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.