LinkedIn-groep organiseert het Innovatie 2.0 Event!

Deze post is eerder geplaats op Ambtenaar 2.0

Tijdens de Innovation Lecture 2008 van het ministerie van Economische Zaken, kondigde minister Maria van der Hoeven het crowdsourcen van de beleidsvorming van Innovatie 2.0 aan.

Vrijwilligers uit de LinkedIn groep Innovatie 2.0, die als gevolg van deze ontwikkeling is ontstaan, organiseren op 1 juli in de Caballero Fabriek in Den Haag een evenement waarbij deelnemers met elkaar in dialoog gaan over innoveren als een Community of Talents. In dat kader zijn Linda van Duivenbode en ik volgende week om beurten gasthoofdredacteur van Idealize, met toestemming van Maria van der Hoeven.

Het ontstaan van het plan van aanpak heb ik al eerder beschreven. Linda van Duivenbode heeft eerder een post geschreven over de eerste resultaten en is volgende week te gast bij de Open Koffie in Den Bosch. De leden van de community van Innovatie 2.0 hebben EZ al een aantal keren verrast. Zowel door hun commitment als door hun activiteiten. Zowel op internet, denk aan Beleid 2.0, als in real life. Bijvoorbeeld doordat verschillende leden van de community inmiddels lunchlezingen op EZ hebben gegeven.

Innovatie 2.0 event

Een van de laatste activiteiten die de community al een paar maanden in voorbereidingen heeft is het Zero-Budget Event Innovatie 2.0, inmiddels omgedoopt in Innovatie 2.0: Community of Talents. Hierbij hebben vrijwilligers uit de LinkedIn groep Innovatie 2.0 het initiatief genomen om een real life event te organiseren op 1 juli in de Caballero Fabriek in Den Haag waarbij deelnemers met elkaar in dialoog gaan over innoveren als een Community of Talents. De vrijwilligers hebben na onderling overleg besloten dat EZ mag meedoen aan het event. Dat is even wennen als je gewend bent om opdrachten te verstrekken voor het organiseren van events …

Tijdens het event staan vijf thema’s centraal:

 1. Vragen 2.0
  Vragen staat aan het begin van alle samenwerking. Alleen door uw vragen te delen wordt het mogelijk voor anderen om met u samen te werken.
 2. Vinden 2.0
  U weet heel goed wat u weten wilt.
  Hoe en waar vindt u nou de juiste antwoorden?
 3. Verkennen 2.0
  U weet precies wat u met wie wilt bespreken, maar heeft mogelijkheden voor samenwerking nog niet verkent. Hoe creeëren we mogelijkheden om samenwerking makkelijker te verkennen?
 4. Verbinden 2.0
  Genoeg uitgewerkte ideeeën op de plank Toch zijn er blokkades die innovatie in de weg staan. Wat kunnen we samen doen om deze blokkades weg te nemen?
 5. Vertrouwen 2.0
  Vertrouwen is de basis voor alle samenwerking. Hoe kunt u sneller, beter, slimmer vertrouwen opbouwen?

Meer informatie

Meehelpen met de organisatie of deelnemen aan de dag? Meld je aan op de wikipagina van de organisatie of schrijf je in op  website van de Community of Talents.

0 gedachten over “LinkedIn-groep organiseert het Innovatie 2.0 Event!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.