Nog 10 dagen #dvdd: energiezuinige computers

dagvandeduurzaamheidlogoMet nog 10 dagen te gaan tot de dag van de duurzaamheid wordt bij het Ministerie van Economische Zaken, mijn werkgever, op dit moment hard gewerkt aan het vervangen van de pc’s. Niks bijzonders zou je zeggen. Toch wel, want de nieuwe pc’s worden bijna 75% zuiniger in hun energieverbruik. Bovendien zijn de kastjes waar ze in zitten ook vele malen kleiner dan de huidige bakbeesten, dus ook in materiaalverbruik en transportvolume wordt een forse beparing gehaald t.o.v. de vorige generatie pc’s.

Mijn eigen pc zal morgen nog niet vervangen zijn. Want er wordt begonnen bij andere gebouwen van EZ, maar als alles goed gaat is voor de dag van de duurzaamheid heel EZ van nieuwe energiezuinige pc’s voorzien 🙂

  1. Vertel: welke dozen schuiven julie. Klein, dat klinkt wel goed. Zuinig schuiven idem. Mar zijn ze ook stil en goedkoop?

    Like

  2. @JB Het is de Fujitsu-Siemens Q5030, maar er zijn ongetwijfeld ook andere merken en modellen te vinden die ongeveer dezelfde prestatie kunnen leveren. Hangt ook af van wat je wensen zijn m.b.t. specificaties.

    Ze zijn in ieder geval stiller dan wat we nu hebben. Wat ze kosten weet ik niet, kwestie van navragen bij eeen computerzaak. Of ff zoeken op internet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: