Nog 8 dagen #dvdd: duurzame dinsdag

Op Duurzame Dinsdag (1 september 2009) worden in Den Haag duurzame initiatieven vanuit het hele land aangeboden aan het kabinet. Ook u kunt uw idee of voorstel indienen en zo kans maken op een mooie geldprijs voor de realisatie van uw initiatief.

Een deskundige jury beoordeelt de initiatieven en de beste drie worden vandaag beloond met een geldprijs ter ondersteuning van de realisatie van hun initiatief.

Initiatieven uit de samenleving
Jaarlijks vindt twee weken voor Prinsjesdag – op de eerste dinsdag van september – op het Binnenhof in Den Haag het feest van Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag wordt het Duurzame Koffertje, gevuld met honderden initiatieven van burgers, bedrijven, verenigingen, stichtingen of overheden, aangeboden aan het kabinet. Minister Cramer (VROM) zal die dag aanwezig zijn en het koffertje persoonlijk in ontvangst nemen.

Naast de landelijke editie van Duurzame Dinsdag worden dit jaar ook regionale edities georganiseerd in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Gelderland. Initiatiefnemers uit die provincies doen automatisch mee met zowel de landelijke als de regionale Duurzame Dinsdagen en hoeven maar eenmalig een initiatief/idee in te dienen. In het najaar worden initiatiefnemers uit de genoemde provincies door middel van de Duurzame Dates gekoppeld aan experts ter verdere realisatie van het initiatief.

Doe mee!
Alle ingediende initiatieven worden gepubliceerd op www.duurzamedinsdag.nl. Op deze website leest u bijvoorbeeld ook over de drie winnende ideeën van vorig jaar (waaronder de virale campagne over groener internet) waardoor u ongetwijfeld geïnspireerd raakt.

Duurzaam lintje
Tijdens Duurzame Dinsdag reikt minister Cramer de duurzame lintjes uit. Zie voor meer informatie www.duurzamedinsdag.nl.

0 gedachten over “Nog 8 dagen #dvdd: duurzame dinsdag”

  1. Jawel, alleen heeft Urgenda bedacht dat 9 september het hoogtepunt moet worden voor duurzaamheid dit jaar. Vraag me niet waarom, want combineren heeft zeker ook mijn voorkeur. Zal wel met de lekker dramatisch aanvoelende datum van 9-9-9 te maken hebben.

    Dat is echter een vraag die de mensen van Urgenda moeten beantwoorden. Ik tel ondertussen lekker af naar 9 september.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.