Nog 7 dagen #dvdd: ‘Hoe groen ben jij?’

Jong Nederland bepaalt de toekomst op 9.9.9dagvandeduurzaamheidlogo

Op 9 september, om twee voor twaalf, op de nationale Dag van de Duurzaamheid, komen young professionals en studenten bij elkaar om hun verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst te laten zien. Zij gaan op verschillende hogescholen en universiteiten op exact hetzelfde tijdstip in debat met onder andere Femke Halsema en Diederik Samsom. Het doel van de actie ‘Hoe groen ben jij?’ is om overheid, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven te stimuleren meer aandacht te schenken aan duurzaamheid in het onderwijs. Daarnaast moet de jongere generatie zich realiseren dat zij nu al keuzes kunnen maken die een positieve impact hebben op de toekomst. Het initiatief komt van de young professionals van Leaders for Nature, in samenwerking met studentennetwerk Morgen.

De actie is op touw gezet door Sanne Rozenberg, werkzaam bij advies- en ingenieursbureau DHV, en Christopher Baan, oud-voorzitter van studentennetwerk Morgen. Naast Femke Halsema en Diederik Samsom, werken ook voormalig vice-premier Jan Terlouw en Professor Arnold Heertje mee. In totaal nemen 9 verschillende onderwijsinstellingen deel, waaronder de Universiteit Utrecht, de Universiteit Twente, TU Delft, Hogeschool Windesheim, de Erasmus Universiteit en de TU Eindhoven. Op iedere onderwijsinstelling zal een young professional samen met een student en/of een Bekende Nederlander zijn/haar mening geven over de urgentie van het onderwerp duurzaamheid.

Baan: ‘Er is een enorm leiderschapspotentieel onder de jonge generatie. We staan voor enorme uitdagingen, op sociaal, economisch als ecologisch gebied. Nú is de tijd dat wij als jonge generatie die verantwoordelijkheid nemen om leiderschap te tonen’.

De nationale Dag van de Duurzaamheid is in het leven geroepen door de Stichting Urgenda. Op deze dag wil Urgenda de urgentie van het duurzaamheidsvraagstuk en mogelijke oplossingen onder de aandacht brengen.

Leaders for Nature is een lerend en actiegericht netwerk voor huidige en toekomstige leiders uit meer dan 20 bedrijven met als doel om het ecosysteem denken te verankeren in het DNA van bedrijven. LFN richt zich op generieke thema’s van duurzaamheid zoals ecosystemen, natuurbehoud, duurzame bedrijfsvoering en leiderschap en specifieke thema’s zoals klimaat, duurzame energie en groene economie.

 Morgen is het landelijk studentennetwerk dat zich inzet voor een duurzame levensstijl en duurzame bedrijfsvoering aan universiteiten en hogescholen. Morgen werkt samen met studenten aan vraagstukken voor duurzame ontwikkeling in zowel studie als het dagelijks leven. Dat doet zij door lidorganisaties door het hele land te ondersteunen, door het organiseren van conferenties, debatten, excursies en het voeren van lobby. Duurzame ontwikkeling gaat over hier en nu, met oog voor daar en morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: