Nog 6 dagen #dvdd: Brainstormen met MyC4

dagvandeduurzaamheidlogoMet nog 6 dagen te gaan tot de dag van de duurzaamheid zit ik vandaag in Denemarken om te brainstormen over de toekomst van MyC4.  Dat gaat over duurzaamheid in de breedste zin van het woord: namelijk het halen van de Millenium Development Goals.

MyC4 is een marktplaats voor Afrikaanse ondernemers. Op dit moment gaat het vooral om het ophalen van kapitaal. Het kennis en interactie deel komt lastig op gang en ook de kwaliteit van de providers is een aandachtspunt. Tim Vang (CEO van MyC4) geeft in onderstaand interview ook aan dat er uitdagingen zijn.

Nederland & MyC4

Zelf denk ik dat er ook in Nederland ruimte is voor een soortgelijk platform dat zich richt op duurzame ondernemers en buurtverbeteringsinitiatieven, dus niet op consumentenkrediet voor het nieuwste mobieltje.

Voor degene die meer willen lezen over peer to peer bankieren is er een interessante case van Insead waarin Kiva en MyC4 worden vergeleken. Ook heeft de Federal Reserve Bank of San Francisco een working paper van 19 paginas van Ian J. Galloway gepubliceerd over  “Peer-to-Peer Lending and Community Development Finance“. In het working paper worden Kiva, Zopa, Prosper, MicroPlace en Lending Club bekeken. Conclusie:

While online platforms may never replace conventional lending institutions, such as banks, it is important that the community development finance industry be aware of this emerging technology. Moreover, P2P finance platforms will continue to evolve—allowing for third-party issued loan sales, for example—which may fundamentally alter the way credit is allocated in the future. In either case, the potential community development finance implications are too significant to ignore.

De vraag is wanneer die man van 7 ton per jaar daar ruimte voor gaat geven. In de Intermediair las ik dat MKB-ondernemers al weer meer op familie en vrienden aangewezen zijn voor hun financiering. Stel je voor dat je dat kringetje kunt uitbreiden tot bv. je zakelijke LinkedIn netwerk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.