Nog 5 dagen #dvdd: de man die bomen plantte

dagvandeduurzaamheidlogoMet nog 5 dagen te gaan tot de dag van de duurzaamheid hierbij de link naar het bijzonder inspirerende boekje ‘de man die bomen plantte’, geschreven door Jean Giono. Het boek beschrijft het leven van een herder die dag na dag duizenden eikels plant terwijl hij zijn kudde volgt. De auteur komt er twee maal terug met een periode van tien jaar er tussen en merkt dat niet alleen de bossen weer terugkeren in de, in die tijd, droge streek. Ook ontwikkelt zich een nieuw ecosysteem. Rivieren ontstaan waardoor ook het leven in de eerder verlaten dorpen weer terug keert. De auteur deed afstand van zijn rechten om mensen te stimuleren bomen te planten.

Je kunt de hele tekst lezen op Managementissues.com.

0 gedachten over “Nog 5 dagen #dvdd: de man die bomen plantte”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.