Stem op Google's Project 10^100

Google heeft een tijd geleden het project 10^100 gelanceerd. Het idee was dat er projecten ingediend konden worden met maatschappelijk nut. Uit de ruim 150.000 inzendingen zijn er uiteindelijk 16 gekozen waar tot 8 oktober op gestemd kan worden. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt door de jury, maar de stemmen tellen wel mee. Er is geen google account nodig, maar Google behoudt zich het recht voor om dubbele stemmen te verwijderen uit de eindscore.

Voor GroenLinks zitten er verschillende interessante projecten tussen. Zoals een project voor een transparantere overheid, een voor betere informatie over genocide, een voor beter onderwijs voor Afrika, een om social entrepeneurs te helpen om verandering te bewerkstelligen, en een voor een sociaal rechtvaardig belastingsysteem. Uiteraard heb ik gestemd op verbetering van het banksysteem voor iedereen, ik ben niet voor niks actief op MyC4.

Maar ook als je geen zin hebt om de banken wat concurrentie te bezorgen zit er voldoende interessants bij, kortom voor elk wat wils, dus stemmen! De hoofdprijs is tien miljoen dollar, daar kun je dus best wat leuks van bouwen 😉

0 gedachten over “Stem op Google's Project 10^100”

  1. quote: “De hoofdprijs is tien miljoen dollar, daar kun je dus best wat leuks van bouwen ;-)”

    check de voorwaarden: als je wint, dan wint je idee en dan gaat Google kijken wie dat het beste kan gaan ontwikkelen.

    Like

  2. @Egon Dat klopt. Ook de partij die het geld krijgt kan er wat moois mee bouwen. Aangezien de ideeën samengesteld zijn uit ideeën van meerdere indieners lijkt dat me ook de beste optie. Google kennende zullen ze er wel voor zorgen dat de resultaten (op termijn) beschikbaar komen voor een breder publiek dan enkel voor de partij die het gaat uitvoeren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.