Klimaat 2.0 (via Amsterdam 2.0)

Nu duidelijk is dat een klimaatakkoord in Kopenhagen bij voorbaat opgegeven is door 20 wereldleiders is het tijd om het over een andere boeg te gooien: DIY. Oftewel hoe kun je zelf mensen aanzetten tot meer energiebesparing en duurzamer gedrag. Een groep studenten (betrokken bij Creative City Labs) denkt dat sociale media en nieuwe gadgets daarbij kunnen helpen:

Wij willen graag mensen aanzetten tot het leveren van een bijdrage aan het oplossen van het klimaat probleem door hen duurzamer te laten consumeren. Dit willen wij bereiken door via social media échte mensen échte duurzame producten te laten recenseren. Zo hopen wij oprechte informatie te verspreiden die anderen als geloofwaardig beschouwen en hen daadwerkelijk aan zal zetten tot actie. Op dit moment zijn wij bezig met een pilot-project.

Wij denken dat u als invloedrijk persoon binnen de social media zeer geschikt bent als deelnemer voor onze pilot en zouden het ontzettend leuk vinden als u mee doet. U zou ons enorm helpen bij het ontwikkelen van ons idee, bovendien krijgt u de kans een mooi nieuw duurzaam apparaat te testen.

Kim Spinder, trainee bij de gemeente Amsterdam die eerder succesvol Geef je buurt een gezicht opzette, is benaderd om te zien of dat ook werkt. Haar ervaringen tot nu toe kun je lezen op Amsterdam 2.0. Of volg de resultaten van de pilots via Twitter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.