Spark Africa – Verdienen aan het afvalprobleem in Ghana – Afl. 1

Spark Africa – Verdienen aan het afvalprobleem in Ghana – Afl. 1 from Africa Interactive on Vimeo.

Plastic afval is een enorm probleem in Ghana. Overal waar je kijkt ligt plastic langs de kant van de weg. Een Nederlands-Ghanees recyclingbedrijf vond een manier om het milieu schoner te maken, werkgelegenheid te creëren en een winstgevende onderneming neer te zetten. Ook is te zien hoe een student van plastic flessen meubels maakt.

Zelf doen?

Zelf rechtstreeks investeren in Afrikaanse ondernemers? Kijk ‘ns op MyC4, Zidisha of Kiva.

PS zelf investeren is wel wat riskanter dan een bank, al zou je daar de afgelopen jaren in sommige gevallen aan kunnen zijn gaan twijfelen ;-)

0 gedachten over “Spark Africa – Verdienen aan het afvalprobleem in Ghana – Afl. 1”

  1. @Jogy
    Nou voorlopig verdien ik zelf weinig aan mijn investeringen in Afrika en sta ik op 25% verlies 😦 Maar dat geeft niet, want mijn voornemen is om het geld dat ik verdien via mijn investeringen weer volledig te herinvesteren in andere Afrikaanse ondernemers.

    Overgins is ’t wel goed om je te bedenken dat we nu ook al heel veel geld verdienen aan Afrika, ondanks alle ontwikkelingshulp. Zie bv. dit stuk uit De Pers of deze uit de NRC.

    Persoonlijk vind ik het toch wat anders als ik zelf met mijn kleine beetje probeer om een fatsoenlijk rendement te halen in Afrika en tegelijkertijd de dure middle man van de bankier er uit te schrappen in ruil voor een goedkopere in de vorm van internetplatforms. Als je een nog simpelere vorm weet hou ik me aanbevolen. Bedenk dat Afrika ongeveer 2 tot 10% van de wereldwijde kapitaalstromen ontvangt en dat kapitaal toch wel een belangrijke voorwaarde is om een land tot ontwikkeling te brengen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.