12.000 Euri verdienen voor je scriptie over elektrische auto's?

Joris Luyendijk is al bijna een jaar op zoektocht naar de zin en onzin van de elektrische auto. In oktober 2009 stelde hij de e-car scriptieprijs in en gaf hij zijn lezers de kans om voor 5.000 euro een plek in de jury te kopen. Een aantal lezers deed dat ook.

Dit weekend maakte hij via zijn weblog het prijzengeld en de voorwaarden bekend. En let op:

De prijs is niet alleen voor technische studies of milieukunde. Natuurlijk hopen we op scripties  over accurecycling, snelladen, aanpassingen aan het elektriciteitsnet etcetera. Maar de prijs kan net zo goed gaan  naar economen, bedrijfskundigen, fiscalisten, juristen of historici etcetera.  Een afstudeerscriptie die de berichtgeving over de elektrische auto analyseert, is in principe even kansrijk als  historisch onderzoek naar, ik noem  maar wat, de populariteit van de elektrische auto tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland.

Ter inspiratie

Ter inspiratie mijn 2 cent met ideeën voor je scriptie:

  • De opkomst van elektrische fietsen en elektrische brommers en het effect daarvan op luchtkwaliteit, geluidsoverlast en gezondheid. Zie bv. deze cijfers over luchtvervuiling door brommers (bron emissieregistratie.nl). Dat geeft meteen de potentie van elektrisch rijden weer.
  • Standaardisatie van oplaadsystemen.
  • Hoe meet je de energiezuinigheid van een elektrische auto? Een bezinemotor rijdt x kilometer op een liter benzine, hoe doe je dat met elektrische auto’s? En maakt ’t dan uit of een auto geladen wordt met groene of grijze stroom?
  • Hoe bevorder je acceptatie van de elektrische auto bij consumenten?
  • Welke businessmodellen zijn mogelijk om het prijsverschil tussen elektrische en verbrandingsmotor auto’s te overbruggen?
  • Zonne-energie auto: alleen voor kunstenaars, of ook voor de gewone man?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: