Kennismaking met CrowdAboutNow

Ik heb vanmiddag samen met een collega een kennismakingsgesprek met 2 founders van CrowdAboutNow. Ze zijn een crowdfunding platform voor startende ondernemers en investeerders.

CrowdAboutNow heeft recentelijk € 100.000 aan Gouden Impuls gekregen van Gemeente Utrecht in de categorie MKB (zie ook mijn eerdere berichtje). Via hun platform kunnen ondernemers zichzelf en hun idee presenteren. Ieder bezoeker van de site kan vanaf een bedrag van € 10 investeren in deze starters. Het platform richt zich op financieringen tot € 50.000.

Businessmodel

Hoe het verdienmodel in elkaar zit hielden ze wijselijk voor zich, maar vanuit bestaande initiatieven uit het buitenland en uit andere sectoren zijn natuurlijk een aantal modellen bekend.

Bij MyC4 en Kiva zijn het de ondernemers die betalen, bij Grow VC de ondernemers, de investeerders en de experts, en bij Investeringsplein ondernemers en investeerders en van Petra Kroon begrijp ik dat er in Ierland en Engeland sites zijn waar de kosten gedekt worden door service providers (bv. banken, advocaten, notarissen en accountants die hun diensten via de site kunnen aanbieden).

Ik hoop in ieder geval dat het verdienmodel beter in elkaar steekt dan van Sellaband, een crowdfunding platform voor muzikanten dat gister failliet is verklaard en inmiddels werkt aan een doorstart:

On Friday February 19th, SellaBand AG requested provisional suspension of payments (moratorium). This was granted by the Court in Amsterdam on the same day. Yesterday, Monday February 22nd, this moratorium was changed into bankruptcy, with appointment of, Mr Paul Schaink, an amsterdam lawyer, as trustee. The trustee wishes to inform the ‘Sellaband community’ that, apart from a few technicalities, the completion of a transaction with a potential buyer of the business, is to be expected soon, in order to make a fresh start, safeguarding both the rights of Believers and Artists. More news will follow shortly.

On behalf of the trustee,

Johan Vosmeijer
CEO SellaBand

Het verhaal van de oprichter van Sellaband op Hyped en in het Financieel Dagblad geeft in ieder geval een aantal aanknopingspunten voor verbeteringen. Met name gericht op de kwaliteit van het aanbod. Wat ook voor MyC4 een groot aandachtspunt is, aangezien het succes staat of valt met interessante investeringsmogelijkheden.

0 gedachten over “Kennismaking met CrowdAboutNow”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.