Duurzame ondernemers kritisch over gemeentebeleid

Dat blijkt uit een peiling van PriceWaterhouseCoopers onder 179 Nederlandse spelmakers, zoals directeuren, managers en beleidsverantwoordelijken, op het terrein van duurzaam ondernemen.

Uit het bericht op Duurzaam Ondernemen:

De barometer van PWC peilde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op verzoek van BNR Duurzaam eenmalig de houding van deze spelmakers over de voortrekkersrol van gemeenten op het gebied van duurzaamheid. Slechts een derde vindt dat hun vestigingsgemeente een duidelijke visie heeft op duurzaamheid.

Volgens 79% van de spelmakers zouden gemeenten een cruciale rol moeten hebben bij het inrichten van een duurzame samenleving. Vooral met betrekking tot duurzaam vestigingsbeleid voor nieuwe bedrijven en duurzame herstructurering van bestaande bedrijventerreinen zien ze een belangrijke rol weggelegd voor gemeenten. Echter, slechts 18% van de spelmakers stelt dat hun vestigingsgemeente ook daadwerkelijk op dit gebied een voortrekkersrol speelt.

 

Morgen (3 maart) is de ultieme kans voor de kiezer (en ondernemer) om duurzaamheid lokaal op de agenda te zetten. Wat volgens mij in veel gemeenten al lang gebeurd, al kan het altijd beter en zichtbaarder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.