TED talk: Shai Agassi, Better Place

Het is al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst hand rondgeneusd op internet naar de ontwikkelinge bij Better Place, laat staan er wat over geschreven had op mijn blog. Naar aanleiding van gesprekken afgelopen vrijdag en vandaag over de kansen van elektriche auto’s dacht ik weer ‘ns rond te neuzen. Daarbij stuitte ik op onderstaand optreden van de CEO van Beter Place, Shai Agassi, bij de TED conferentie van februari 2009 in Longbeach Californië. 19 minuten lang de moeite waard, zeker het deel over de kosten en het business model. Better Place heeft naar mijn weten onderhand ook een Nederlandse vestiging, al weet ik niet hoe actief die is.

Ik weet wel dat mijn stem op 9 juni gaat naar een partij die werk wil maken van dit soort inovaties. Die niet alleen helpen bij het halen van de klimaatdoelen, maar vooral ook de luchtkwaliteit rondom wegen en in de gebouwde omgeving fors kunnen verbeteren. En nou niet roepen dat de stroom voor al die elektrische auto’s ook nog ergens opgewekt moet worden, want dan weet ik meteen dat je ’t filmpje niet bekeken hebt 😉

0 gedachten over “TED talk: Shai Agassi, Better Place”

    1. Het is in ieder geval een mooie man op de maan om aan te werken. Realiseerbaar? Zijn private financiers denken van wel. Tijdens de hoogtijdagen van de financiële crisis heeft hij meer dan 2 miljard dollar opgehaald om zijn plannen te verwezelijken. En met Renault-Nissan heeft hij in de automotive een sterke partner die fors inzet op elektrisch.

      Verder: de tijd zal het leren. Film via internet in video kwaliteit kon een aantal jaar geleden pas vanaf 2020 of 2030 tegen betaalbaar tarief volgens The Economist, laat staan betere kwaliteit…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.