Uit de inbox: wordt jij de locatiecoördinator Rotterdam voor Seven Days of Inspiration?

Een aantal maanden geleden heb ik een aantal mensen al wat laten doorschemeren over een nieuw initiatief waar ik bij betrokken ben geraakt: Seven days of inspiration. Toen was het nog een beetje vaag, inmiddels worden de plannen concreter. Tijd dus voor een kleine update op de site van Visie NL, het Rijksduurzaamheidsnetwerk en Ambtenaar 2.0 en een oproep aan lezers van mijn blog om je aan te melden voor Seven days of inspiration.

Wat is Seven days of Inspiration?

Met Seven days of Inspiration willen we in 7 dagen tijd gaan we in 14 steden Nederland een upgrade geven op 6 relevante thema’s (zondag wordt de rust en feestdag :-) ). Er staan al 3 thema’s vast, dat zijn: Zorg, Onderwijs en Duurzaamheid. De andere 3 thema’s worden binnenkort gekozen, hou hiervoor de website in de gaten. Seven days of inspiration zal in februari 2011 plaatsvinden! Er is ook al een twitterhashtag: 7di

De locaties

Ik weet niet precies welke locaties de organisatie in gedachten heeft. In ieder geval is Rotterdam er een van, want ik ben gevraagd om de dag daar te coördineren:

Hoi Krispijn,

Zoals je weet zijn we bezig met het organiseren van 7di ofwel Seven Days of Inspiration.

In februari 2011 gaan we in zeven dagen tijd op zes verschillende onderwerpen en verdeeld over 14 steden Nederland een upgrade geven.

We denken dat door het leggen van nieuwe verbindingen, het inzetten van sociale overwaarde en het richten van alle constructieve energie en mooie initiatieven in Nederland, er in korte tijd waanzinnig krachten slagen gemaakt kunnen worden. Om dit te realiseren hebben we hulp nodig. Veel hulp.

In ieder geval willen we per stad een coördinator vinden die in zijn of haar stad het aanspreekpunt en de trekker is om er een succes van te maken.

We denken hierbij aan jou!

Omdat die rol best een pittige kan zijn organiseren we op 4 mei een bijeenkomst voor geïnteresseerden om meer aan de weet te komen over de wat er zoals bij de taken en verantwoordelijkheden van een stadscoördinator komt kijken.

Graag horen we of je inderdaad interesse hebt en naar de bijeenkomst komt.

Wellicht ten overvloede: de organisatie van 7di doen we volledig zonder geld.

Als je vragen hebt kan mailen met Olga Plokhooij.

Wil je vast meer weten over 7di dan kun je op de site kijken www.sevendaysofinspiration.com.

De site in nog in opbouw zoals je zult zien.

Onderaan deze mail voegen we vast een aantal vragen toe die we aan deelnemers aan 7di stellen, waaruit de uitgangspunten van het initiatief blijken.

Hopelijk tot ziens de 4de mei!

Olga, Fanny, Martijn, Abdul en Nils

Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd ben als coördinator voor de locatie Rotterdam. Een stad waar zeker veel te verbeteren valt en waar de doe mentaliteit van nature in grote mate aanwezig is: Niet lullen, maar poetsen. Of zoals Arie van de Krogt ’t zegt

ze verkopen hier de overhemden met opgestroopte mouwen.

Ik heb nog wel mijn twijfels. Ik vraag me af of ik naast een drukke baan, 2 verhuizingen en een jong gezin de Rotterdamse actie tot een succes weet te maken. Gezien de focus bij mijn werkgever op wat is het nut voor het bedrijfsleven verwacht ik ook daar niet heel veel ruimte te krijgen, zeker niet nu er na de verkiezingen waarschijnlijk weer met de botte bijl door het ambtenarenapparaat gehakt gaat worden. Want ik heb nog geen verkiezingsprogramma gevonden waarin staat wat de overheid niet meer gaat doen.

Aan de andere kant: vele handen maken licht werk… Dus wie doet er mee? Als je meteen aan de slag wil, kijk dan ook eens bij de actielijst van Seven days of inspiration.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: