Update 7 days of inspiration: upgrading a country

Gistermiddag was ik in in Utrecht bij de 2e meebouwmiddag van Seven days of Inspiration. Het evenement dat in 2011 wil laten zien dat je in 7 dagen tijd een land kunt verbeteren met de inzet van sociaal kapitaal. Hoe dat werkt weten we nog niet, maar dat gaan we ontdekken. Mogen falen is dan ook een van de kernwaarden die geformuleerd is voor het project.

Wat gaan we doen?

In de week van de TED conferentie in de VS willen we laten zien dat de ideeën die daar gepresenteerd worden in Nederland in de praktijk gebracht kunnen worden. Doen is daarmee ook een kernwaarde van 7 days of inspiration. Zie het maar als de 7 daagse versie van de Letse opruimactie, die de initiatiefnemers in hun eerste mail vermeldde:


In 14 gemeenten in Nederland gaan we in 7 dagen tijd 6 thema’s aanpakken. Drie thema’s staan al vast:

 1. Zorg
 2. Onderwijs
 3. Duurzaamheid

De andere 3 thema’s worden op dit moment gecrowdsourced, stemmen op de al ingediende ideeën kan binnenkort via de website van 7 Days of Inspiration.

De 14 gemeenten

 1. Amsterdam,
 2. Utrecht,
 3. Nijmegen: Juul Martin
 4. Den Haag,
 5. Rotterdam,
 6. Tilburg,
 7. Almere,
 8. Maastricht,
 9. Eindhoven,
 10. Arnhem: Gerjanne Tiemens
 11. Zwolle,
 12. Enschede,
 13. Groningen: Frank Eijkelkamp
 14. en Leeuwarden

Ontbreekt jou stad of gemeente? Niet getreurd, lees hier hoe je mee kan doen (de ondertitel is niet voor niks upgrading a country ;-).

Mijn rol

Ik ben gevraagd om de stadscoördinator voor Rotterdam te zijn/worden. Op dit moment heb ik besloten om in ieder geval mee te helpen met het opgang brengen van de beweging in Rotterdam. Of ik uiteindelijk de juiste persoon ben om alle activiteiten in Rotterdam te coördineren zien we later wel. Misschien ben jij wel een veel betere coördinator?

Vervolgproces

Voor dit moment zijn we op zoek naar mensen die komend jaar mee willen doen aan dit project en naar voorbeelden van inspirerende projecten. Als themacoördinator, als stadscoördinator of als teamlid van een thema of stad. Want wanneer dit project vaart krijgt hebben we teams per thema en stad nodig, misschien zelfs wel stadsthemateams 😉 Wat we zoeken:

 • organisatoren
 • administratieve krachten
 • communicatie mensen
 • verbinders / netwerkers
 • filmteams die als scouts verschillende baanbrekende voorbeeldprojecten willen bezoeken
 • ICT’ers (een mooie mobiele openstreetmap app met deelnemende steden en projecten lijkt me cool 🙂
 • etc. etc.

Aanmelden om mee te doen kan hier (daar staat ook een uitgebreidere lijst van wat er gezocht wordt, heb je wat anders in de aanbieding: meldt het aan).

Daarnaast zoeken we voorbeelden van projecten die laten zien dat het wel kan. Bij voorkeur het type projecten waarvan iedereen achter de tekentafel zegt dat het niet kan. Om met Martijn Aslander te spreken:

We zoeken het filmpje van de deskundige die uitleggen waarom de mens niet kan vliegen, terwijl de gebroeders Wright op de achtergrond langs vliegen.

Ken je zo’n project, laat dat dan achter op de site van 7 days of inspiration.

Meedoen?

Meld je aan op de website als meebouwer aan Seven days of Inspiration.

Er komt een maandelijkse meebouwersdag op een centrale plaats in Nederland. Zodra de groei er in komt komen er waarschijnlijk ook meebouwdagen per gemeente die meedoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: