TED debat over kernenergie (via @GoranGacic

@GoranGagic wees me op deze video van een TED debat over nucleaire energie. Boeiend debat en in ieder geval voldoende reden om te twijfelen aan de claim van Atoomstroom dat kernenergie een CO2 vrije energiebron is. Over de gehele levenscyclus gemeten is zelfs windenergie namelijk niet CO2 vrij. De productie van het metaal voor de turbine en het vervoer naar de locatie zijn tenslotte nog altijd CO2 emitterende activiteiten. Bij de bouw van een kerncentrale is een heleboel cement en beton nodig, dat zijn vrij grote CO2 emitterende sectoren.

Ook opvallend vind ik de cijfers op het gebied van luchtkwaliteit (bij 10.04 minuten), waar kernenergie ook slechter scoort dan wind- en zonne-energie. De cijfers zijn daarbij gebaseerd op overschakeling van transport naar elektrisch vervoer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: