Uit de inbox: Vereniging DOET lanceert oplaadpalen.nl

Nu al 2.500 plekken waar je je elektrische voertuig kunt opladen

Amsterdam, 30 juni 2010.

Elektrisch vervoer is aan een opmars bezig, maar het gaat de branche nog niet snel genoeg. Daarom is een vereniging voor ondernemers in elektrisch vervoer opgericht met als doel schoner vervoer, betere mobiliteit en ontwikkeling van de markt voor elektrisch vervoer. DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) heet de nieuwe club en is opgericht in samenwerking met o.a. Urgenda, Eco-movement en BOVAG. Vandaag presenteerden de leden van DOET zich aan de media met de lancering van oplaadpalen.nl; een website met gratis mobiele applicatie waarop je kunt zien waar de dichtstbijzijnde oplaadpaal is voor elektrische voertuigen. Er zijn inmiddels 2.500 oplaadmogelijkheden door heel Nederland. Ruud Koornstra (Formule-E Team) en Steven Blom (Voorzitter DOET) verrichtten de lancering van oplaadpalen.nl.

Elektrisch vervoer staat nog in de kinderschoenen, maar groeit hard. Elektrisch vervoer is de toekomst: het is schoon, stil en efficiënter. Bovendien opent het de markt voor nieuwe Nederlandse innovaties. De ondernemers achter vereniging DOET zijn sinds 2005 actief in het voorbewerken en voorbereiden van de markt. Zij besloten barrières als infrastructuur, regelgeving en andere marktbeperkingen met elkaar te lijf te gaan. DOET staat voor ‘Dutch Organisation for Electric Transport’.

De gevestigde brancheverenigingen op het gebied van mobiliteit, BOVAG en RAI Vereniging, zijn ook medeoprichters van DOET. “Wij zien elektrisch vervoer steeds belangrijker worden binnen de mobiliteitsketen in Nederland; autofabrikanten en producenten van andere vervoersmiddelen nemen elektrisch vervoer inmiddels serieus,” aldus algemeen directeur Koos Burgman van BOVAG.

DOET zet vaart achter ontwikkeling van technologie en het promoten van elektrisch vervoer. De vandaag gelanceerde website Oplaadpalen.nl is zo’n ontwikkeling. De website laat zien dat er op dit moment al 2.500 plekken zijn waar je je elektrische voertuig kunt opladen. DOET-initiatiefnemer Steven Blom: “Elektrische vervoersmiddelen zijn er al lang, nu is het zaak dat de ontwikkeling van elektrisch vervoer serieus gefaciliteerd gaat worden op het gebied van infrastructuur, regelgeving en nieuwe technologie. Denk bijvoorbeeld aan de vergroting van de actieradius van elektrische voertuigen door de plaatsing van oplaadpalen en de ontwikkeling van betere en duurzame accu’s.” Mede-initiatiefnemer Geert Kloppenburg vult aan: “Met DOET initiëren en ondersteunen we proefprojecten op het gebied van elektrische mobiliteit. In de gemeente Rotterdam is inmiddels een project van start gegaan waarbij elektrisch vervoer de afstand tussen voordeur en bushalte overbrugt. Hierbij wordt de gehele keten van elektrisch vervoer, van oplaadpaal tot eindgebruiker, in een keer in de markt gezet.”

Een kleine greep uit de wapenfeiten van de leden van DOET tot nu toe:

Al gerealiseerd:

  • Verenigen van de hele keten voor Elektrisch Vervoer in DOET.
  • Online, open-source kennisplatform voor leden.
  • Proeftuin elektrische taxi in Utrecht.
  • Elektrische TukTuks als openbaar vervoer in Rotterdam (gemeente Rotterdam).
  • De website oplaadpalen.nl met gratis iPhone-applicatie voor mobiele telefoons.

Nieuwe doelstellingen:

  • Binnen nu en 3 jaar elektrische taxi’s op elk groot NS station in Nederland.
  • Binnen 5 jaar alle distributie, zoals post, pakketen en bevoorrading etc., in de grote steden met elektrische voertuigen.
  • Vergroten aandeel elektrisch in de verkopen van brom- en snorfietsen.

Over DOET

DOET – de naam zegt het al – is sterk gericht op doén. Opgericht door ondernemers die al zo’n vijf jaar bezig zijn elektrisch vervoer in Nederland op de kaart te zetten. No-nonsense, met een al imposante trackrecord. DOET vertegenwoordigt de hele keten Elektrisch Vervoer en is mede opgericht door Eco-movement, Stichting Urgenda, BOVAG, RAI Vereniging, Stichting TwentyTwenty en TukTuk Company.

Het doel van DOET: stimuleren van elektrisch vervoer in Nederland door te lobbyen, kennis te delen en projecten gezamenlijk op gang te brengen. Lidmaatschap is gratis voor ondernemers uit de branche.

Voor meer informatie, kijk op www.doetdoet.nl, www.oplaadpalen.nl en Twitter: @doetdoet en @oplaadpalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: